Mat- & vinkväll med vinmakaren Agnès Henry

  • 2016-02-25

Fredag 22 april gör Agnès Henry från vingården Tour du Bon i Bandol, längst ner i södra Provence, ett nytt besök hos Allè på Österlen.

Hösten 2015 var Eva och besökte Tour du Bon och fick uppleva vinet och maten i sin rätta miljö. Där och då startade tanken på ett återbesök och det nappade även de svenska vinimportörerna Mats Josephson och Tor Kvarnbäck på.

Under kvällen berättar Agnès om sina viner och maten kommer att tillagas med förkärlek till vinet och platsen Bandol.  Vi får smaka det egensinniga vita vinet, det prisbelönta rosévinet och det kraftigt röda, som är det vin som gjort Bandol världsbekant. Hela tiden är det druvan mourvèdre, bandolvinernas signum, som står i centrum.

Agnès kommer även att berätta lite om sin nya (men urgamla) annorlunda produktion av vin. Tillsammans med några Italienska vinmakare har Agnès – mest på skoj –  påbörjat en småskalig, intressant  och unik produktion av vin i amphora. Som i Grekland för 5000 år sedan – fast utan kåda, gudskelov.

Tour du Bons klassiska rosévin blev 2015 lyft till skyarna av svenska vinjournalister.

 

22 april kl 18.30
Pris 750 kr
Max 40 gäster

www.tourdubon.com
www.bandolimport.se