Alle på Österlen
Alle på Österlen

Kickoff på Österlen

Hör av dig så diskuterar vi vidare...

Kickoff i Skåne på Österlen ger Er en kväll att minnas.

Vi erbjuder många spännande aktiviteter som ger upplevelser som stannar kvar i minnet. Kontakta oss för att boka en givande kickoff i Skåne på Österlen.

Matlagnings- och Inspirationskväll på allé

Vi erbjuder en matlagnings- & inspirationskväll på allé. Ni håller till i ett modernt restaurangkök där välmeriterade kockar leder er genom kvällens olika recept, som Ni sedan får med er hem.De österlenska råvarorna blandas med influenser från hela världen. Vi låter årstiden avgöra valet av råvarorna och det är Ni som avgör hur upplägget ska se ut. Perfekt som kickoff eller teambuilding!

 Sejour, 30 min
Vi samlas i köket där gästerna får testa på att tillaga och njuta av något samtidigt som man dricker av en fördrink. Kanske koka hummer, göra aioli och hovmästarsås. Eller varför inte öppna ostron och smaka med citronvinigrette eller med tabasco . Lär dig halstra pilgrimsmussla med tryffel.
Min. 10 pers, 275 kr / person

Husman, 2 timmar
Här inspireras vi av husmanskost och njuter av flera kära rätter. Vi tillagar revben, äggakaka med fläsk, torsk med kumminkål, Coq au vin eller hemlagad fläskkorv.
850 kr / person

Skaldjur, 2,5 timmar
Havet står som vår inspirationskälla. Vi kokar blåmusslor eller hummer, gratinerar havskräftor, gör krabbvårrulle, klassisk Skagenröra eller kokar hummersoppa på vårt vis – med snitsiga tillbehör.
1200 kr / person

 Vilt, 2,5 timmar
Våga prova på att tillaga vildand med chokladsås, dovhjort med björnbärscaramell, nyrökt rådjursskinka med lingon eller Wallenbergare på duva.
1100 kr / person

Buffé, 2,5 timmar
Vi tillagar en buffé som sen serveras på buffé. Caesarsalld, ingefärs och chililax, bläckfiskroullad med sardell, nyrökt lax med fänkål, variationer på potatissallad, cous-cous, bulgur, såser, variationer på sparris.
1050 kr / person

6-rätters meny, 3 timmar
Svampsoppa med halstrad anklever. Pasta med sparris. Piggvar med tryffel. Lammrygg från Österlen. Ost i olika smaker. Chokladvariation.
1550 kr / person

När Ni har skapat i köket slår Ni er ner i matsalen, så serverar vi.
För oss är det av största värde att Ni har en rolig och givande kväll.

Vi kan även erbjuda Dryckespaket, 375 – 650 kr / gäst

Upplevelser på Österlen

I samband med ert besök på allé erbjuder vi olika upplevelser.

Den Engelska Trädgården
Den Engelska Trädgården är blommande, romantisk och charmig. Här finns många olika trädgårdsrum – rosenträdgård, woodland, äng, damm, växthus, allmogeträdgård, köksträdgård, färgstämda perennrabatter och många olika rosor, alla doftande.

Försvinn bort från vardagen en stund och njut av blommorna, dofterna, vattenporlet och den sköna skuggan under träden. I vår trädgård kan du hämta ny kraft och inspiration!
En vackrare plats för ett trädgårdsbröllop än Den Engelska Trädgården på Svabesholm är svår att hitta! Det romantiska lusthuset är inbäddat i vita blommor och perfekt för vigselceremonin, och det finns många vackra platser i den charmiga trädgården som är lämpliga för fotografering.

Den Engelska Trädgården ligger vid Svabesholms Kungsgård i Svinaberga by, ett stenkast från Allé på Österlen.

Webbplats: www.denengelskatradgarden.se

Stenshuvud Nationalpark
Guidning med skrönor och sägner i Nationalparken. Följ årets skiftningar i den underbara naturen. Guidad tur ca 1 – 1,5 timme. Varm dryck och något gott därtill serveras på Stenshuvud.
Från 800 kr beroende på antal deltagare

Till Nationalparken är det 5 min med bil från allé.
Webbplats: www.stenshuvud.se

Kivik Art
Hisnande vackert är det när man når Lilla Stenshuvud och det är en sann upplevelse att se dessa fantastiska konstverk som harmonierar med naturen.
Guidad tur med Eva Fristedt, ca 1500 kr
Webbplats: www.kivikart.se

Kiviks Musteri
I södra delen av Kivik, där äppelodlingarna möter Hanöbukten, ligger Kiviks Musteri. Här kan du ta del av en rad olika aktivteter såsom ett besök i Äpplets Hus, guidade visningar och ciderprovningar.

Passa också på att besöka musterifabriken och presentshopen.
Webbplats: www.kiviksmusteri.se