Evenemang

Viltfåglar, mat & vin i kombination och vårens blommor!

  • 2019-02-06

Våren är här!
Dags att fylla på förrådet med inspiration
och visst är vi alltid sugna på att lära oss nya saker.

Vi på allé presenterar här tre evenemang som vi håller här i slutet av mars.
Något för dig som älskar blomster, för dig som vill lära dig om tillagning av viltfåglar och för dig som vill kunna sätta rätt vin till maten.

En kväll fylld med blommor och inspiration i samarbete med Kockska gården blommor torsdagen den 21:e mars

Ni börjar med en härlig måltid som vi äter gemensamt i lilla matsalen. Medans vi lyssnar på Sara dricker vi en god kopp kaffe och äter smarrigt bakverk innan vi tar plats vid bänkarna.

Tillsammans gör vi ett blomsterarrangemang som ni får ta med er hem.
Sara tipsar om vårens trender såväl inne som ute på terassen/balkonglådan. Naturligtvis har vi även påsken i våra tankar. Det blir äggstra kul!

 Kockska Gården Blommor är en blomster- och inredningsbutik vid hamnen i Simrishamn. De skapar alla typer av blomsterbinderi, med en lekfull och personlig känsla. De är mycket kända för sina vackra bröllopsarrangemang och anlitas flitigt under sommarhalvårets bröllop här på Österlen. I butiken hittar man även noggrant utvalda inredningsprylar till hemmet.

Tid, 18.30-21

Pris, 650 kr

 Anmälan är bindande och görs till alle@alle.se , 041471444 senast den 18:e mars

 

 

Mat och dryck i kombination fredagen den 22:e mars 18.30!

Välkomna till en kväll där du som är intresserad av vin lär dig hur du ska…

Undvika klassiska misstag
Hur man kan dela upp olika viner enkelt
Få det lättare att välja vin i hyllan på systemet eller på restaurangen
Vad som händer i munnen när du kombinerar vin och mat

Det viktigaste av allt, du behöver inga förkunskaper! Det enda kravet är… du ska gilla vin!

Vi har till denna kväll bjudit in vår eminenta vinimportör Jacobsson & Söderström och det är Alexander Nilsson som håller i trådarna.

En tallrik med olika smakupplevelser som passar bra eller bättre till de viner vi provar därtill.
Som avslutning, en god fiskgryta.
585 kr
Boka din plats på alle@alle.se
041471444
Hjärtligt Välkomna!

 

Matlagningskurs

med viltfåglar-fasan-vildand-vildgås-rapphöns

Lördagen den 30:e mars 10.00-16.00

Tillsammans med Göran Frisk som driver Friskens viltfågel kommer vi att tillaga och prata viltfåglar. Det blir även provsmakning av charkuterier.
Vi börjar med gravad gås på macka och en kall öl samt genomgång. Sedan förkläde på och husera i köket några timmar. Därefter avnjuts det tillagade vid gemensamt bord.

Pris, 1175 kr
Bokning görs via alle@alle.se
041471444
minimum: 10 personer
Kolla in Friskens på FB och Instagram,

@friskensvilt