Påsken hos Allé på Österlen

  • 2016-02-09

Påsken hos Allé på Österlen är vårligt välkomnade, kör ner genom vår spirande allé till den härligt påskpyntade gården och stig in i vår vackra festsal. Allt vi serverar är tillagat från grunden och så långt det är möjligt med lokala råvaror. Alla våra favoriter finns med.

 

I caféet serveras under påskdagarna:
Morotssoppa med ramslöksolja och kryddkrasse.
Svamptarté med ugnsbakade tomater, bladsallad och confiterad kycklingklubba.
Smørrebrød.
Smarriga kakor.

 

 

 

Påskbuffé i restaurangen

24 – 28 mars

 

Sillar
Ramslök och äpplesill
Brantevikssill
Löksill
Kummin- och brännvinssill
Stekt inlagd sill
Currysill
Senapssill
Gubbaröra
Kokt ägg

Fisk och Grönt
Fänkåls gravad lax
Lax- & kräftterrine
Syrade rödbetor med pepparrot
Simrishamn torsk med kräm på äggula
Allés varmrökta lax
Spenat och äggsallad
Syrad spetskål
Bladsallad
Spenat och löktarte


Såser
Citronvinegrette
Äppelchutney
Ramslökvinigrette
Örtsås
Kaffe- och senapssås
Äppelmos på Fredrik
Morotspuré med apelsin
Grönärtpuré med mynta
Svampmajonäs

 

Kött och Grönt
Revben
Confiterad kycklingklubba
Majskycklingbröst med ramslöksvinigrette
Rökt lammskinka
Örtstekt lammstek
Spickeskinka från Henriksfält
Rödvinsglacerad griskind med lökpuré.

 

Småvarmt

Jansson · Svinabergakorv
Sillpotatis
Prinskorv
Örtbakade ägg

Grovt bröd
Surdegsbröd
Knäckebröd

 

Påsklunch kl 12-17
345 kr

 

Påskbuffé kl 18-22
485 kr

 

 

Dessertbuffé

Chokladterrine med bär
Miniäppelmuffins
Chokladcookie
Drömmar
Passionfrukttarte
Ägglikörmousse med mandelknäck

 95 kr

 

Övriga rätter

SOS
En klassiker på vårt sillbord är Smör, ost och sill – SOS. “Rätten” härstammar från brännvinsbordet,

 165 kr