Grönkål

Grönkålscrème

  • 2017-10-03

Tack för alla trevliga möten nu i helgen på Malmö Vin & Deli. Vad roligt vi hade det!

Vi serverade grönkålscréme på brödchips som var väldigt populärt så här bjuder vi på receptet!

 

 

1 kg grönkål och svartkål

1 vitlöksklyfta

100 g vällagrad hårdost

1 dl solroskärnor

1 dl olivolja

1 dl kallpressad rapsolja

salt och svartpeppar

 

Skär kålbladen i grova bitar. Koka i lättsaltat vatten i cirka 5 minuter. Häll av vattnet och låt kålen ånga av ordentligt.

Mixa kål, skalad vitlök, riven ost och solroskärnor. Droppa i båda oljorna tills du får en tjock créme.

Man kan spä med lite vatten om man tycker det är för kompakt.

Smaka av med salt och peppar!

Smaklig spis!