Alle på Österlen
Alle på Österlen

Allés kök och restaurang

en oas för dig som njuter av god mat

Allés kök är en oas och själen i vår verksamhet. Köket stod färdigt 2002.

Med vår mat, service och lokala råvaror blandade med influenser från hela världen vill och kan vi ge våra kunder det lilla extra. Kom gärna ut i köket och se hur maten tillagas. Inte vill vi dölja vår stolthet – de 120 kvadratmetrar vi älskar mest i hela huset! (runt jul står t.o.m. hälften av borden med mat inne i köket!)

Matrundan – årets Näringslivsambassadör se www.matrundan.se

Årets näringslivsambassadör i Simrishamns kommun, har ett starkt koncept, både smakfullt och matnyttigt.Föreningens grundstenar är vår historia, vår kultur, skiftande upplevelser och en mångfald av lokat producerad matmed anknytning till Österlen. Fyll bilen med familjen och vänner och åk ut i det kulinariska matlandskapet i Skåne!

Hela sommarhalvåret är det massor på gång i restaurangen. En restaurang i Skåne som ger dig en matupplevelse att minnas. Servering finns både inne och ute på vår stora terrass som badar i härlig kvällssol. Övriga året finns möjlighet att boka slutna sällskap för lunch, middag eller fest. Låt dig överraskas!

Innan Eva Thuresson startade allé jobbade hon bland annat på Savoy i Malmö, Bareiss i Schwarzwald och förärades ett stipendium för sina goda vinkunskaper från Grythytteakademin.

Välkomna – det är i slutet av allén som upplevelserna börjar.

Menyförslag för bokningar av större sällskap.

No 1

Lax – Ägg – Sparris
Färskrökt lax med 64°-ägg och Skillingesparris med vitvinssyrad majonnäs, torkad spansk körvel samt gravad, riven äggula

Majskyckling – Kantarell – Morot
Majskyckling med majspuré och bakad blastmorot, syrade kantareller, rostad sockermajs samt kycklingsky spräckt med rökt rapsolja

Rabarber – Citronverbena – Mandel
Rabarber och jordgubbsmousse med citronverbenamaräng och mandelsmulor, dulce creme samt rostad choklad

No 2

Pilgrimsmusslor – Äpple – Löjrom
Halstrade, tunt skivade pilgrimsmusslor med äpple och löjrom, krasse, vitvinsskum samt raspad pepparrot

Rödtunga – Fänkål – Ostron
Brödbakad rödtunga med fänkålspuré och dillbakad svartrot, kycklingvinegrette, ostronskum samt fänkålsdill

Citron – Fläder – Choklad
Frusen citronfromage med syltad citron och vit chokladcreme, fläder- och ängsyresorbet samt karamelliserad choklad

 

No 3

Torsk – Rödbeta – Pepparrot
Äppelrökt torsk med pepparrotsskum och citronkokt rödbeta, torkad fänkål, fläderkapris samt brynt smörpulver och rivet sidfläsk


Hjort – Svartkål – Kastanj
Hjortinnanlår med stekt svartkål och saltbakad rotselleri, karljohanmajonnäs, torkade lingon samt rostad kastanjepuré

 

Äpple – Havre – Vanilj
Bakad äppelcreme med rostad havre, vanilj- och tonkabönsglass, syltat äpple samt karamelliserat mjölkskinn

Drinktilltugg

Fisk & skaldjur

  • Kallrökt lax med bryntsmörmajonäs & picklad fänkål
  • Hyvlad skogschampinjon med olivoljeemulsion & halstrad havskräfta
  • Syltad torskkind med pepparotscremé, rödbeta & kryddkrasse


Kött & vilt

  • Pure & chips på jordärtskocka med confiterad majskyckling
  • Gravad kronhjort med torkade vinbär och svampmajonäs
  • Rivengris med vit sparris, rabarber och purjolöksaska


Vegetarisk

  • Confiterad äggula med tryffelskum & friterad surdeg
  • Yuzuglacerad rödbeta med torkad fänkål och lakritspulver
  • Kantareller med potatisskum & potatiscrisp smaksatt med dill