Julbord

Fira julen med oss på Allé



Allés julbord, ett dignande julbord som utgår från traditionella smaker med inspiration från dagens kryddningar, gröna inslag och Allés personliga touch.  Allt vi serverar är skapat med kärlek och givetvis tillagat från grunden. Vi använder oss av lokala råvaror så mycket det är möjligt. Vi startar julbordet med glögg och något gott tilltugg. Njut av juliga smaker i stämmningsfull miljö!

Vi startar lördagen den 28/11 och håller på varje helg till den 20/12. Fredagen den 4 dec fullbokat.

Fredagar kl 18 - sent

Lördagar kl 16 - sent

Söndagar kl 11- 18

 

Pris 675 kr (exlusive dryck) Kaffe ingår i priset

Barn 4-8 år 225 kr, 9-12 år 355 kr, 13-15 år 515 kr

Boka bord på alle@alle.se eller ring 0414-714 44

 

 

Första serveringen, vid bordet

Löksill, Brantevikssill, stekt inlagd sill, gubbröra, dill- och senapsgravad sill, currysill med äpple, Örtagårdssill, lökkaka med kummin, samt Sillpotatis med dill och smör. Till serveras flera sorters hembakt bröd, smör, Edamer och lagrad Prästost.

Andra serveringen, vid bordet

Calvados- och kryddpeppargravad lax, Allés äppelrökta lax, dillgravad lax och kallrökt lax. Till detta serveras Jannes fantastiska hovmästarsås.

Tredje serveringen, vårt kallskurna

Momors leverpastej, skånsk spickeskinka, rökt vildsvinsskinka. senapsgriljerad skinka, fläskläggsterrin, rullsylta med juliga smaker, hjortpastrami, lammfiol, vildgåskorv, vildandskorv från Friskens, och varmrökt ankbröst med citrus och honung.

Fjärde serveringen, vårt varma

Prinskorvar, Janssons frestelse, julkryddade köttbullar, sirapsfläsk med rödvinsvinäger och timjan, revben med chili och ingefära, senapspanerad grisfot, sockerstekt potatis, rödkål och brunkål, Koch kcklingklubba med apelsin.

Femte serveringen, vårt vegetariska

Kryddrostad blomkål med morotschutney, grönkål-, kastanj- och ädelostpaj, picklad palsternacka i senapsvinägrett, bakad pumpa med apelsin och rosmarin, friterad brysselkål med saffranscremé, Västerbottentarte, julpickeles, och helstekt rotselleri med äppelmos och dragon.

Våra såser och tillbehör

Grönkålspesto, pumpamarmelad, åppelmos på Rubinola, stjärnaniskokt rödbeta, äpple- och rödbetssallad, sötstark senap, apelsin- och dragon senap, Karl-Johansvampsmajonäs, pepparrotsgrädde, rödlöksmarmelad, äppelchutney med ingefära, och lingon med apelsin.

Välsmakande ostar

Comté, English Farmhouse Cheddar, Colstorn Basse Stilton, varm Brie med frukter och rapshonung, fikon och russinmarmelad, kvittenmarmelad, och fruktbrödschips med nötter.

Vår söta final

Saffransmazarin med lingon, Ris a la malta med saftsås, rulltårta med curd, fudgebrownie med polkagris, kaffemousse, och inkokta clementiner.

Till kaffet, serveras vid bordet

Ischoklad, knäck, chokladdröm med kardemumma, drömmar med rapsolja från Farmors lycka, skorpor med saffran och mandel, skorpor med choklad och apelsin, Fransk pepparkaka, svartvinbärsmarmelad, shoklad, nougat, marsinpan.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!