Loading Events

« All Events

  • This event has passed.

Konstrundan 2024

mars 29 - april 7

Konstrundan 2024, från den 29 mars till den 7 april, markerar starten på den 56:e upplagan av Sveriges äldsta konstrunda, som initierades av lokala konstnärer på Österlen redan 1968. Under denna evenemangsvecka är besökare välkomna att utforska konst och möta konstnärer i deras ateljéer och utställningslokaler runt om i östra Skåne.

En höjdpunkt är en samlingsutställning på Tjörnedala konsthall norr om Baskemölla, där varje deltagande konstnär från ÖSKG (Österlens konstnärsgille) bidrar med ett verk. Det är en utmärkt startpunkt innan man fortsätter till konstnärernas ateljéer i regionen.

ÖSKG:s skickliga konstnärer visar och säljer sina verk under hela påskveckan, som omfattar en mångfald av konstformer såsom keramik, silversmide, skulptur och olika målartekniker.

För dem som vill stödja konstföreningens verksamhet finns möjligheten att köpa konstlotter för chansen att vinna ett konstverk skapat av en av ÖSKG:s konstnärer. Lotterna kostar 25 kronor styck och finns tillgängliga hos konstnärerna samt på Tjörnedala konsthall. Lotteriet pågår under hela 2024.

För att navigera under Konstrundan erbjuds en årlig konstguide som distribueras till turistbyråer och andra platser runt om i Skåne.

För mer information och nedladdning av Konstkartan 2024, klicka här.

Details

Start:
mars 29
End:
april 7

Organizer

ÖSKG
Phone
0414-260 80
Email
info@oskg.se
View Organizer Website

Venue

ÖSKG
Tjörnedalavägen 40
Simrishamn, 272 94 Sverige
+ Google Map
Rulla till toppen