Julbord på Allé



Allés julbord, ett dignande julbord som utgår från traditionella smaker med inspiration från dagens kryddningar, gröna inslag och Allés personliga touch.  Allt vi serverar är skapat med kärlek och givetvis tillagat från grunden. Vi använder oss av lokala råvaror så mycket det är möjligt. Vi startar julbordet med glögg och tilltugg. Njut av juliga smaker i stämmningsfull miljö!

Ni sitter i vår vackra festsal där det finns gott om plats och är högt i tak. Vi ser till att det är avstånd mellan borden och vi följer de restriktioner som kommer från Folkhälsomyndigheten och ser till att alla får en trygg och fin upplevelse.

 

Vi startar lördagen den 28/11 och håller på varje helg till den 20/12. 

Fredagar kl 18 - sent Start 4 dec (fredag 18/12 abonnerat)

Lördagar kl 16 - sent Start 28 nov (lördag 11/12 abonnerat)

Söndagar fr kl 12. Start 6 december (söndag 13/12 abonnerat)

 

Första serveringen

Löksill, Brantevikssill, gubbröra, dill- och senapsgravad sill, currysill med äpple, lökkaka med kummin, samt Sillpotatis med dill och smör. Till serveras flera sorters hembakt bröd, Edamer och lagrad Prästost och smör.

Calvados- och kryddpeppargravad lax, Allés äppelrökta lax, dillgravad lax, till laxnserveras Jannes fantastiska hovmästarsås och västerbottentarte.

Grönkålstarte, grönkålspesto, äpple- och rödbetssallad, äppelchutney med ingefära och pepparrotsgrädde.

Andra serveringen

Momors leverpastej, skånsk spickeskinka, rökt vildsvinsskinka. senapsgriljerad skinka, fläskläggsterrin, kryddig hjortpastrami, lammfiol, vildgåskorv, vildandskorv från Friskens.

Varmrökt ankbröst med citrus och honung, kryddrostad blomkål med morotschutney, friterad brysselkål med saffranscremé, grönkål, kastanje - och ädelostpaj, picklad palsternacka i senapsvinägrett och julpickeles.

Till detta serveras äppelmos på Rubinola, stjärnaniskokt rödbeta, apelsin - och dragonsenap, lingon med apelsin, rödlöksmarmelad och Karl- Johan majonnäs.

På buffén

Prinskorvar, Janssons frestelse, julkryddade köttbullar, sirapsfläsk med rödvinsvinäger och timjan, revben med chili och ingefära, sockerstekt potatis, rödkål och brunkål, kycklingklubba med apelsin, helstekt rotselleri med äppelmos och dragon, bakad pumpa med apelsin och rosmarin.

Kryddrostad blomkål med morotschutney, grönkål-, kastanj- och ädelostpaj, picklad palsternacka i senapsvinägrett, bakad pumpa med apelsin och rosmarin, friterad brysselkål med saffranscremé, Västerbottentarte, julpickeles, och helstekt rotselleri med äppelmos och dragon.

Ostfat

Comté, English Farmhouse Cheddar, Colstorn Basse Stilton, varm Brie med frukter och rapshonung, fikon och russinmarmelad, och fruktbrödschips med nötter.

Final

Saffransmazarin med lingon, Ris a la malta med saftsås, rulltårta med curd, fudgebrownie med polkagris, kaffemousse, och inkokta clementiner.

Knäck, drömmar med rapsolja från Farmors lycka, skorpor med saffran och mandel, fransk pepparkaka, svartvinbärsmarmelad, choklad, nougat, marsipan.

 

Pris 675 kr (exlusive dryck) Kaffe ingår i priset

Barn 4-8 år 225 kr, 9-12 år 355 kr, 13-15 år 515 kr

Boka bord på alle@alle.se eller ring 0414-714 44 Avbokning senast 3 dagar innan bokad dag.

HJÄRTLIGT VÄLKOMNA!

 

Kontakta oss ifall du har frågor.
Har ni inte fått något svar inom ett dygn, vänligen kontakta oss via telefon

Vi hör av oss till dig inom kort.

Företag


Namn *


E-post *


Telefon *


Speciella önskemål:

Anti-spam fråga

1+7= *

*