Artikel från Österlen MagasinetEva Thuressons startade Allé 2002 och har frikostigt delat med sig av sin kärlek till mat och dryck sedan dess. Idag rymmer gården året-runt-öppen restaurang, café och deli, och i somras kompletterades verksamheten med ett nybyggt gårdshotell.

– Gårdshotellet var en viktig pusselbit som föll på plats och som har betytt mycket för helhetskänslan. Satsningen på hotelldelen var tillägget som behövdes för att skapa en helhet och visst hade vi förhoppningar om ett mervärde men vi kunde aldrig föreställa oss att det skulle bli så här stort, säger Eva.

– Många av våra gäster har efterfrågat boende på gården så känslan av att kunna erbjuda det är fantastisk, konstaterar Jenny Bergström.

Projekteringen startade i maj i fjor, bygget började för ganska exakt ett år sedan och lagom till sommaren kunde de första gästerna sova i rummen.

Gårdshotellet består av sju rum. Sex på nedre plan och ett på övre plan, som dessutom rymmer ett sällskapsrum där konferensgästerna eller festsällskapen kan mötas.

 

Stora fester är något av Allés specialitet. Därför blev följderna av pandemirestriktionerna särskilt märkbara.

Men inget ont som inte har något gott med sig, det lägre arbetstempot gav Eva möjlighet att vara närvarande i byggprojektet. Hotellbygget är genomfört med samma känsla för detaljer som matlagningen på Allé är känd för. Och leverantörerna av allt från tjänster, till sängar och inredningsdetaljer är förstås lokala.


– Eftersom suget efter att umgås är stort nu efter att restriktionerna lättat bjuder vi in till after work den 5 november, berättar Jenny.

Då väntar en halloweenfest med både god mat och dans. Den 6 november vankas take away gåsamiddag och den 13-14 november serveras gåsmeny i restaurangen.

Helgen den 18-19 november tillägnas primörvinerna. Då blir det Beaujolais Nouveau 2021 med enkel provning och mat.

Naturligtvis kommer det att bli jul i huset på Allé även i år.

Förra årets servering av julmaten vid bordet uppskattades, liksom julefrukostarna där gästerna kunde sätta sig till bords redan från klockan elva.

Hur upplägget kommer att se ut i år är i skrivande stund inte klart, håll utkik på Allés hemsida när det närmar sig juletid.

 

Hannah Andersson

 

Läs artikeln här Gårdshotellet Allé på Österlen