Om Allé

Hemma på Österlen

”Jag startade upp Allé på gården i Svinaberga 2002, det var också här jag bodde då.
Efter att ha arbetat på ett antal ställen i Sverige och utomlands några år ville jag starta upp något eget hemma på Österlen. I början var det i mindre skala men formades efter hand. Min resa med Allé har inte varit spikrak men ständigt målinriktad och färgad av nyfikenhet, entusiasm, glädje och kärleken till mat och dryck. Det som också driver mig är mötet med människor och att försöka få varje gäst att känna sig extra välkommen. Idag är Allé en av få året runt öppna ställen på Österlen med både restaurang, café och deli. Det är roligt att det lyckats bli så här och det känns oerhört inspirerande att fortsätta utveckla Allé vidare.”

Eva Thuresson
Krögare & Hotellägare Allé på Österlen


Det du möts av när du kommer till Allé är den luftiga, lite strama atmosfären som skapar den eleganta inramningen och de stora fönstren i matsalarna som bidrar till att tydliggöra anknytningen till den lantliga och storslagna omgivningen. Interiört dominerar naturliga material i form av olika träslag och textilier i en avstämd färgskala som mjukar upp och harmonierar med naturen som så generöst känns närvarande. Dukningstextilier är företrädesvis i linne och är i, förutom vitt, dämpade färger som gifter sig fint med övriga inredningen och bidrar ytterligare till att rama in maten på ett tilltalande sätt.

Med utgångspunkt i den lokala mattraditionen och lokala råvaror skapas och
serveras mat som på olika sätt förhöjts och förfinats. Vi har en ambition i att sprida matglädje genom att kännas överraskande utan att upplevas för tillkrånglat. Vi vill att maten ska upplevas generös men fortfarande elegant. För oss är det lika inspirerande att laga mat till grannen som tittar förbi eller till kungafamiljen, som vi har haft äran att ha som matgäster mer än vid ett tillfälle.

Vi älskar att bli utmanade och välkomnar alla typer av förfrågningar. Det är dialogen med våra gäster som gör att vi fortsätter att utvecklas. Genom åren har vi haft förmånen att arrangera ett antal bröllopsfester, uppvaktningar, minnesstunder och privata tillställningar. Det har alltid handlat om att försöka bidra med det som vi är bra på och skapa något som i slutändan blivit lyckat.

Med Allés matcafé har vi skapat en plats som inbjuder till att komma och trivas över en måltid eller fika. Även här gör sig omgivningarna påminda genom de generösa fönstren. I anslutning till matcaféet ligger vår butik med diverse lokala delikatesser, roliga bra och ha prylar till köket och färdiglagad mat att köpa med sig hem eller med ut på picknicken.

Välkommen hit och känn dig som hemma – hemma på Österlen!