Sommar på Allé

Vårt hotell och restaurang går nu in i sommarperioden. Den 7 juli öppnar vår bar och utomhus grill. Innan dess har vi ett intressant kulturprogram och en fördjupning i tomatens värld att bjuda på. Vi tror att intrycken, smakerna och dofterna av Allés mat och dryck i vår lummiga trädgård, tillsammans med sällskapet, kan bli en fin sommarupplevelse. Vi ser framemot att skapa dem åt er.

Sommar på Allé

Vårt hotell och restaurang går nu in i sommarperioden. Den 7 juli öppnar vår bar och utomhus grill. Innan dess har vi ett intressant kulturprogram och en fördjupning i tomatens värld att bjuda på. Vi tror att intrycken, smakerna och dofterna av Allés mat och dryck i vår lummiga trädgård, tillsammans med sällskapet, kan bli en fin sommarupplevelse. Vi ser framemot att skapa dem åt er.
7/7 – 13/8

Grill & Bar

Välkommen till vår sköna trädgård en plats där sommaren verkligen är närvarande. Vår vackra innergård, omgiven av grönska, väntar på att få ge dig en avkopplande upplevelse. Känn smaken av sommar i äppelcider eller med en kall öl från Rörum.
I baren kan du läppja på vår sommardrink eller kanske på ett glas av våra utvalda bubbel. Från grillen serverar vi hemlagad spännande korv med fräscha och lokala tillbehör. Eller prova en smakfull tomatpaj med tomater från Orelund.
Besök gärna vår butik som är full med spännande lokala produkter.
Låt vårt trädgård bli sommarens oas, en fristad för alla dina sinnen!
  • Öppet 12.0016.00
  • Måndag till Torsdag 7/7 till 14/8
  • Ingen bokning behövs – drop in
9/7 – 23/8

Smaka Sommaren

Det böljande landskapet och de dansande fälten runt vår gård lyser i solen, som stannar länge in i den mjuka sommarnatten. I vår restaurang får du uppleva Österlens sommarkök. Vår meny sprakar av sommarens skafferi med lokala råvaror och noga utvalda drycker.
Varmt välkommen att boka bord!
Vi serverar inne i vår restaurang eller ute i vår trädgård beroende på väder.
Boutiquehotell

Vila Ut

Efter en lång minnesvärd sommarkväll i vår restaurang dämpas fågelsången, men i gryningen stiger den igen. Vårt ny- och ombyggda boutiquehotell har tretton rofyllda och vackra rum för en god natts sömn.
Vår generösa och fräscha frukost väntar på er i vår matsal eller ute i morgonsolen. Under sommaren bokas restaurang och rum separat.
Vi ordnar alltid bord år våra boende gäster och under de kvällar restaurangen är stängd ordnar vi något att äta och dricka för er.

Kultur & Tomat

Ta del av våra natur & kultur evenemang
MARIKA & CG WACHTMEISTER, WANÅS BOKEN ATELJÉSAMTAL -
berättar om konstnärens hemliga rum
Välkommen in i konstnärens hemliga rum, ateljén. Marika och CG Wachtmeister har i 30 års tid träffat och arbetat med konstnärer. Framför allt har de besökt konstnärers ateljéer. Detta hemliga rum där konstnären får sina idéer och inspiration. Ett rum som få får tillträde till. De tar läsaren med över tröskeln till ateljén där det överraskande händer. Genom intervjuer får läsaren möta konstnären som är mitt uppe i sitt arbete. Läsaren får inblick i konstnärsyrket då boken beskriver den kreativa processen, från skiss till färdigt verk. Avskildhet och ostörd tid är av stor betydelse för konstnärer. Detta är inte lätt i dagens uppskruvade tempo. Här träffar läsaren de amerikanska popkonstnärerna Claes Oldenburg och Roy Lichtenstein i deras ateljéer liksom svenska John-E Franzén, Curt Hillfon, Gittan Jönsson och Ulla Viotti från Österlen. Vad utmärker en konstnärs arbete, vad krävs för att kreativiteten ska vakna och flöda? Denna bok visar i praktiken hur konstnärer tänker och arbetar.
Datum & tid: 12 juni kl. 18.00.

Kostnadsfritt, servering av dryck och snacks
Anmäl dig gärna via mail: restaurang@alle.se, vi bekräftar din bokning.

PARET NORLÉN BERÄTTAR OM TOMATDAGBOKEN -
TRÄFFA TALMANSPARET HOS OSS

När pandemin slog till började Helena och Andreas Norlén odla tomater hemma i trädgården. Från några få plantor växte intresset i takt med att sorterna blev allt fler. Och plötsligt såg de sig själva som nördar. För att kunna följa sina erfarenheter förde Helena dagbok över framgångar och misstag. Dagboken ledde vidare till succéboken ”Tomatdagboken – en högst personlig odlingsresa med Helena & Andreas Norlén”. Nu kommer de båda till oss för en härlig författarträff och boksignering!
Datum & tid: 3 juli kl. 12.00 eller 16.00

Program för dagen

  • Vi börjar med att njuta av en Michellada – tomatcocktail samt en härlig tomatlunch på Allé
  • Efter det blir det tomatsnack och bokförsäljning med paret Norlén
  • 14.30: Studiebesök på Orelund (detta endast för de som kommer den tidiga tiden)

Pris: 425 kr
Först till kvarn, boka via: restaurang@alle.se
Ange 12.00 eller 16.00 i bokningen, vi bekräftar din bokning.

Kontakta oss

Har du frågor, vill veta mer eller komma i kontakt med oss?
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Allé direkt i din inkorg.
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Rulla till toppen

Boka Restaurang

Sommarmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
direkt via e-post eller telefon.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Sparrismeny

Kväll 2025

Vit sparrissoppa med havskräfta & nässelcrème
med vår hembakta surdegsbaguette & vispat citronsmör
Ångad grön sparris med örtstekt hälleflundra
bakade Arancatomater från Orelund & citronhollandaise
Vit sparris à la beurre noisette,
vildsvin från Christinehofs skogar i två anrättningar,
rödvinssky & stomp på färskpotatis med ramslök
Valrhona Dulceytarte
med rabarberglass och flädermyltade jordgubbar
795 SEK

Boka Restaurang

Sparrismeny på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Onsdagar i lilla matsalen

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen

Meny onsdagar 2025

4/6

Bouillabaisse
med havskräfta
10/6
Schnitzel
med vit sparris, anjovis smör & färskpotatis
Onsdagar från 17:00

Just nu på allé

Sparris

Sparrismeny - Restaurang

Fredagar & Lördagar
mellan 2/5 & 16/6
Från 795 SEK per gäst

Onsdagar

i lilla matsalen

Maj: 7, 14, 21 & 28
Juni: 4, 11 & 18
Restaurangen öppen från kl 17:00.
Från 250 SEK per gäst.

Boka Konferens

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Bröllopsförfrågan

Fyll i formuläret nedan eller kontakta
oss för att skicka en förfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Tack!

Tack, din ansökan har mottagits!
Verifiera prenumerationen via meddelandet som skickats till din e-post för att fullfölja registreringen.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Nyårsmeny

2024 Avhämtning

Förrätter

Havskräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla
grön ärtpuré och ostchips på Vesterhavsost
*Soppan ingår vid bokning av fyrarätters
Allés varmrökta hälleflundra
med vinkokt rubinolaäpple, pepparrotscrème,
örtsallad och grönkålskrisp

Varmrätt

Dovhjortsrostbiff
med rödvinsbrässerad svartrot, ostronskivling
viltsky och krämig potatisgratäng

Dessert

Sauternesinlagd clementin
med vit choklad- & kaffemousse
och blodapelsinchips

Pris

3 rätter 595 SEK
4 rätter 695 SEK
Drinktilltugg, 2 olika sorter, 90 SEK

Sparrisbuffé

Allé 2025

Vit sparris soppa
Kokt grön & vit sparris
med hollandaise & brynt smör
Kokt färskpotatis
med dill & smör
Stekt sparris
med saltrostade hasselnötter,
balsamico & parmesanflakes
Omlette
med sparris & körvel
Spickeskinka
med primaverde sparris &
tomat & örtvinägrette
Schnitzel
med rört sardellsmör
Rapsgris filé
med sparriscreme & bakade äpple
Tarté
med broccoli & potatis
Kokt skinka
med sparrischutney
Trädgårdssallad
med råhyvlad sparris & rostade pumpa frön
Citronett
Surdegsbaugette & smör
Rabarberpaj
med vaniljsås
Meny pris 625 SEK med dessert
Allés varmrökta lax eller
Ramslöksbakad kyckling
Serveras med vit & grön Österlen sparris,
hollandaise & färskpotatis.
Tallrik 315 SEK

Boka Restaurang

Sparris dagtid

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Påskbuffé 2025

Sill
Stekt inlagd sill
Äppelsill med ingefära & fänkål
Krämig Ramslök & citronsill
Branteviksill
Löksill
Matjessill med brynt smör & algrom
Senapssill
Rosépeppar & citronsill
Kokta ägg med friterade nässlor
Knippelök pizza med gräddfil
Fisk
Äpple & dillgravad lax
Allés varmrökt lax med crudité på rabarber & citronmajonäs
Rödbets gravad hälleflundra med marinerade betor & löksallad
Bakad torskrygg med bakat äpple & rökta mandlar
Skagenröra med spetskål
65 graders ägg
Såser
Rojo Mojo
Morot och ingefära créme
Citronvinigrette
Hovmästarsås
Ramslökscréme
Pepparrotsvisp
Blåmögelost créme
Kött
Lammrostbiff med rosmarin & vitlök
Citrontimjan stekt tuppbröst med grillad citron
Mormors leverpastej & smågurka
Lufttorkad skinka med salta mandlar
Grönt
Tomatetarté med karamelliserad lök & grov senap
Potatis- & broccolifrittata
Picklade grönsaker
Morötter i olika färger med rapsolja & raps frön
Bakad portabellosvamp
Bladsallad med fänkålscrudíté
Potatis sallad med rädisor & gräslök
Bönsallad med grillad paprika
Småvarma
Pecorinobakad Fänkål med sardeller
(Glacerade fläsksida) Allés rökta fläsksida
Prinskorv
Köttbullar
Janssons Frestelse
Dessertbord
Påsktårta – Oscar II
Ägglikörmousse
Drömmar
Mandelbiscotti
Fransk chokladtårta
Rabarbertiramisu
Passionfrukt tarte
Påskägg
Fruktsallad

Kvällsmeny Påsk

Allés fina små sillar
Skinndragna och inlagda här på gården
Matjessill med brynt smör och rom
Krämig ramslök- & citronsill
Brantevikssill
Ägg
Hemabakat grovt bröd & knäcke,
smör & vällagrad hårdost
Den gröne & havet
Äppel- och dillgravad lax
Rödbetsgravad hälleflundra
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Lufttorkad skinka
Späd bladsallad
Pecorinobakad fänkål med sardeller
Varmrätt
Lammstek från Appeltorp, rödvinsky & Pommes Anna
med ramslök och smörstekt vit sparris från Österlen
Dessert
Rabarberkompott
med mascarponeglass och mandel
Smått sött
795 SEK

Meny Mors Dag

På Allé 2025

Vit och grön sparris från Österlen
med rostade hasselnötter, sidfläsk
& lagrad svensk ost
Äkta Wienerschnitzel
med ansjovissmör
& ljummen potatissallad
Jordgubbstårta för Mor
... & helgdagsrock åt far
575 SEK

Boka Restaurang

Mors Dag på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

PåskFirande på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Skördetidsmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen's
Skördetallrik 2024

Äppelglacerat kycklingbröst
med salvia, bönor & potatispuré
Allés varmrökta lax
med pepparrot & betor samt äppelvinaigrette
Flammkuchen
med rödlök, äpple & kastanjechampinjoner
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche & spetskålssallad
235 SEK
Kantarellsoppa
med kyckling & äpple
165 SEK
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche
spetskålssallad & rostad potatis
245 SEK
Surdegsbaguette & smör ingår till alla rätter
Ljummen plommonkaka
med vaniljgrädde
Allés äppelkaka
med vaniljsås
72 SEK

Gåsmeny 2024

Gåslevermousse
med fruktbrödschips & plommon
Svartsoppa
med krås serverat à la Allé
eller
Jordärtskocksoppa
med hummersallad, äpple & rosenkålsblad
Krokett på confiterat gåslår
med rotsellericrème & smörad kålconsommé
Knaperstekt gåsbröst
med rödkål, bakat äpple & pommes fondant
Äppelterrine
med Allés calvadosglass, rostade hasselnötter & kolasås
5 rätter 825 SEK

Tack!

Din prenumeration är registrerad.
Håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev!

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Restaurang

Tryck på boka för att se aktuella
erbjudanden i restaurangen.

Hotell

Hotellet är öppet
året runt.

Aktuellt på Allé

Sparris

Sparrismeny - Restaurang

Fredagar & Lördagar
mellan 2/5 & 16/6
Från 795 SEK per gäst

Tack!

Din förfrågan har skickats!
Vi återkommer med svar så snabbt som möjligt.

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Boka Restaurang

Allés trerättersmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka GåsMENY

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Julbord

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Formulärnamn

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik
Kontaktformulär