Sommar på Allé
Vårt hotell och restaurang går nu in i sommarperioden. Den 7 juli öppnar vår bar och utomhus grill. Innan dess har vi ett intressant kulturprogram och en fördjupning i tomatens värld att bjuda på. Vi tror att intrycken, smakerna och dofterna av Allés mat och dryck i vår lummiga trädgård, tillsammans med sällskapet, kan bli en fin sommarupplevelse. Vi ser framemot att skapa dem åt er.

Sommar på Allé
Vårt hotell och restaurang går nu in i sommarperioden. Den 7 juli öppnar vår bar och utomhus grill. Innan dess har vi ett intressant kulturprogram och en fördjupning i tomatens värld att bjuda på. Vi tror att intrycken, smakerna och dofterna av Allés mat och dryck i vår lummiga trädgård, tillsammans med sällskapet, kan bli en fin sommarupplevelse. Vi ser framemot att skapa dem åt er.

7/7 – 13/8
Grill & Bar
Välkommen till vår sköna trädgård en plats där sommaren verkligen är
närvarande. Vår vackra innergård, omgiven av grönska, väntar på att få ge
dig en avkopplande upplevelse. Känn smaken av sommar i äppelcider eller
med en kall öl från Rörum.
I baren kan du läppja på vår sommardrink eller kanske på ett glas av våra utvalda bubbel. Från grillen serverar vi hemlagad
spännande korv med fräscha och lokala tillbehör. Eller prova en smakfull tomatpaj med tomater från Orelund.
Besök gärna vår butik som är full med spännande lokala produkter.
Låt vårt trädgård bli sommarens oas, en fristad för alla dina sinnen!
- Öppet 12.00–16.00
- Måndag till Torsdag 7/7 till 14/8
- Ingen bokning behövs – drop in

9/7 – 23/8
Smaka Sommaren
Det böljande landskapet och de dansande fälten runt vår gård lyser i solen, som stannar länge in i den mjuka sommarnatten. I vår restaurang får du uppleva Österlens sommarkök. Vår meny sprakar av sommarens
skafferi med lokala råvaror och noga utvalda drycker.
Varmt välkommen att boka bord!
Vi serverar inne i vår
restaurang eller ute i vår trädgård beroende på väder.

Boutiquehotell
Vila Ut
Efter en lång minnesvärd sommarkväll i vår restaurang dämpas fågelsången, men i gryningen stiger den igen. Vårt ny- och ombyggda boutiquehotell har tretton rofyllda och vackra rum för en god natts sömn.
Vår generösa och fräscha frukost väntar på er i vår matsal eller ute i morgonsolen. Under sommaren bokas restaurang och rum separat.
Vi ordnar alltid bord år våra boende gäster och under de kvällar restaurangen är stängd ordnar vi något att äta och dricka för er.
Kultur & Tomat
Ta del av våra natur & kultur evenemang

MARIKA & CG WACHTMEISTER, WANÅS
BOKEN ATELJÉSAMTAL -
berättar om konstnärens hemliga rum
berättar om konstnärens hemliga rum
Välkommen in i konstnärens hemliga rum, ateljén. Marika och CG Wachtmeister har i 30 års tid träffat och arbetat med konstnärer. Framför allt har de besökt konstnärers ateljéer. Detta hemliga rum där konstnären får sina idéer och inspiration. Ett rum som få får tillträde till. De tar läsaren med över tröskeln till ateljén där det överraskande händer. Genom intervjuer får läsaren möta konstnären som är mitt uppe i sitt arbete. Läsaren får inblick i konstnärsyrket då boken beskriver den kreativa processen, från skiss till färdigt verk. Avskildhet och ostörd tid är av stor betydelse för konstnärer. Detta är inte lätt i dagens uppskruvade tempo. Här träffar läsaren de amerikanska popkonstnärerna Claes Oldenburg och Roy Lichtenstein i deras ateljéer liksom svenska John-E Franzén, Curt Hillfon, Gittan Jönsson och Ulla Viotti från Österlen. Vad utmärker en konstnärs arbete, vad krävs för att kreativiteten ska vakna och flöda? Denna bok visar i praktiken hur konstnärer tänker och arbetar.
Datum & tid: 12 juni kl. 18.00.
Kostnadsfritt, servering av dryck och snacks
Anmäl dig gärna via mail: restaurang@alle.se, vi bekräftar din bokning.

PARET NORLÉN BERÄTTAR OM TOMATDAGBOKEN -
TRÄFFA TALMANSPARET HOS OSS
När pandemin slog till började Helena och Andreas Norlén odla
tomater hemma i trädgården. Från några få plantor växte intresset i takt
med att sorterna blev allt fler. Och plötsligt såg de sig själva som nördar.
För att kunna följa sina erfarenheter förde Helena dagbok över
framgångar och misstag. Dagboken ledde vidare till succéboken
”Tomatdagboken – en högst personlig odlingsresa med Helena &
Andreas Norlén”. Nu kommer de båda till oss för en härlig
författarträff och boksignering!
Datum & tid: 3 juli kl. 12.00 eller 16.00
Program för dagen
- Vi börjar med att njuta av en Michellada – tomatcocktail samt en härlig tomatlunch på Allé
- Efter det blir det tomatsnack och bokförsäljning med paret Norlén
- 14.30: Studiebesök på Orelund (detta endast för de som kommer den tidiga tiden)
Pris: 425 kr
Först till kvarn, boka via: restaurang@alle.se
Ange 12.00 eller 16.00 i bokningen, vi bekräftar din bokning.
Kontakta oss
Har du frågor, vill veta mer eller komma i kontakt med oss?
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.
Nyhetsbrev
Få de senaste nyheterna från Allé direkt i din inkorg.
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.