Det förväntade, kryddat med det oförväntade.

Allé är en restaurang på är belägen på en gård strax söder om Kivik, inbäddad bland böljande fält och beteshagar.

Här serverar vi mat skapad med utgångspunkt i den lokala mattraditionen och som på olika sätt förhöjts och förfinats. Vi har en ambition att sprida matglädje genom att kännas överraskande utan att upplevas för tillkrånglat. Vi värnar om mathantverket och har nära relationer till både odlare och uppfödare från trakten. Vi lagar allt från grunden och tummar inte på det som för oss är viktigt.

Ni sitter i antingen den lilla matsalen eller den stora salen, beroende på tillställning. Båda är inredda i harmonisk färgskala och speglar den skånska naturen med vackra träslag, tyger i avstämd färgskala och luftig atmosfär – allt inramat av den vackra omgivningen som gör sig påmind genom de generösa fönstren.

Välkommen hit och känn er som hemma – hemma på Österlen.

Vi tar gärna hand om er – även om ni är många

Välkommen att kontakta oss för bokning av större sällskap. Vi lyssnar gärna till era önskemål och ser det som en självklarhet att skapa en meny i dialog med er.

Nedan finner du ett exempel på en meny.




Menyexempel

Torsk – Rödbeta – Sidfläsk
Äppelrökt torsk med pepparrotsskum, citronkokt rödbeta och rivet sidfläsk

Hjort – Svartkål – Karl-Johansvamp
Hjortinnanlår med stekt svartkål, saltbakad rotselleri, Karl-Johanmajonnäs och torkade lingon

Äpple – Havre – Vanilj
Bakad äppelcreme med rostad havre, vanilj- och tonkabönsglass och syltat äpple