Det förväntade, kryddat med det oförväntade.

Restaurangen på Allé på Österlen serverar mat skapad med utgångspunkt i den lokala mattraditionen som vi förhöjer och förfinar. Vi har en ambition att sprida vår matglädje och att det ska kännas överraskande utan att upplevas för tillkrånglat. Vi värnar om mathantverket och har nära relationer till både odlare och uppfödare från trakten. Vi lagar all mat från grunden och tummar inte på kvalitén.

Ni sitter i någon av våra vackra matsalar, om vädret tillåter dukar vi gärna ute. Båda matsalarna är inredda i harmonisk färgskala och speglar den skånska naturen med vackra träslag, tyger i avstämda färger och luftig atmosfär – allt inramat av den vackra omgivningen som gör sig påmind genom de generösa fönstren.

Välkommen hit och känn er som hemma – hemma på Österlen.

Vi tar gärna hand om er – Vi håller öppet! Vi följer alla restriktioner för att på ett så säkert sätt som möjligt ta hand om er nu & framöver. Vi vill tacka alla som besökt oss under sommaren, det var så roligt att få rå om er. Nu ser vi fram emot en mysig höst med många förväntansfulla, glad och mätta gäster! À la carte restaurangen håller stängt, men vi tar emot större förbokade sällskap. Vi kommer under hösten arrangera några middagsevents. Nästa event är 9 oktober, Skördemiddag. Kombinera gärna med övernattning i något av våra härliga hotellrum.Välkommen att kontakta oss för bokning av större sällskap.
Vi lyssnar gärna till era önskemål och ser det som en självklarhet att skapa menyn i dialog med er.
Förfrågningar mailas till alle@alle.seMENY

SKÖRDEMIDDAGSMENY 9 oktober

Aptitretare – rökt ankbröst med aprikoskompott

I Skaldjursoppa med lax och skaldjursterrin samt forellrom

II Smörstekt Slätvar med svamprisotto, persilja och friterad jordärtskocka

III Örtstekt kotlettrad med hasselnötsrostad minispetskål, brysselkålspuré, bakat Rubinolaäpple, rökt fläsk och dragonsky

IV Päron frangipane med valnötter och mascarpone och citronglass
Meny 555 kr per person

Dryckesmeny
I Cremant d Alsace Prestige, Domaine Saint-Rémy, Alsace

II Vino Moramia ABA Albarino

III
Carignan en Famille, Les vins Dámour, Côtes Catalanes
eller
Pino Noir Alsace Reserva Rouge, Dom Saint Remy


IV Bedstekilde 1 Ekfatslagrad Gråstens äpplen

Ett glas av varje med påfyllning på vitt o rött
Dryckesmeny 455 kr per person

Alkoholfria alternativ finns för de som önskar