jobba på Allé

Sommarjobba på Allé

Vill du vara med och skapa magiska stunder i hjärtat av Österlen denna sommar? På Allé – en plats där mat, dryck och natur möts i en vacker symfoni – söker vi sommarstjärnor som vill bli en del av vårt härliga team. Här är vi passionerade om att ge våra gäster en minnesvärd upplevelse, och vi letar nu efter någon som delar vårt engagemang för kvalitet, service och det lilla extra.
Vi behöver hjälp med:
  • Lunchservering
  • Lättare köksarbete
Du kommer att jobba under cirka 4-5 veckor från slutet av juni till mitten av augusti – vi planerar tillsammans när det passar dig bäst.

Vi tror att du:

  • Gillar mat och dryck
  • Har ett öga för service och detaljer
  • Trivs i vackra miljöer och tycker om att möta människor
  • Vill vara en del av sommaren på Österlen
Låter detta som något för dig? Maila några rader om dig själv till alle@alle.se – vi ser fram emot att berätta mer!
Varmt välkommen till Allé, där vi gör mer än att servera mat – vi skapar upplevelser.

Allé söker kökschef/kock

VILL DU VARA MED & VIDAREUTVECKLA VÅR MATUPPLEVELSE?

Allé är ett boutiquehotell med restaurang på Österlen, rofyllt beläget söder om Kivik vid Stenshuvuds nationalpark. Under högsäsong och under helger öppnar vi upp vår restaurang för övernattande gäster och besökare. Vi ordnar även konferenser, bröllop och fester. De närmsta åren har vi för avsikt att utveckla och växa vår verksamhet med konferenser och fler hotellgäster.
Sedan starten för 20 år sedan har vi lagat all mat från grunden, på lokala råvaror efter årstiden. Vår ambition är ett nyskapande Österlenkök som är levande och på riktigt. Vi vill inte vara en i mängden av de restauranger som etablerar sig i vårt vackra landskap för att sätta upp en matupplevelse med ett mer eller mindre genomtänkt inlånat storstadskoncept. Vi ser det inte som att ett eget trädgårdsland innebär att man utvecklare en lokal tradition. För mig som leder Allé är självklart den lokala råvaran viktigt men lokal mattradition är mer än så. Det handlar om hur man gör det. Det ska vara sinnligt och förfinat så klart, men inte tillkrånglat. Det var så vi förr lagade mat här när vi ville göra något extra; på ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Vi vill fortsätta på det sättet men det får inte stå i motsats till upptäckarlust och tankar om hållbarhet. Genom att utmana traditionen omskapar vi den och ser till att den lever vidare.

Vem vi söker

Vi söker dig som har beprövade kunskaper av restaurang. Du måste ha ett brinnande intresse för mat och matupplevelser. Du skall ha erfarenhet från en restaurang med höga ambitioner där mat lagats utifrån en tanke och för krävande kunder. Du får inte fria händer och vi kommer inte att ändra vad vi gör bara för att det finns i storstaden eller är populärt, men vi kommer att lyssna lyhört och se vad vi kan göra tillsammans för att utveckla den lokala traditionen och det vi gjort framgångsrikt de senaste 20 åren. Vi är en liten organisation vilket kräver flexibilitet och att vi alla hjälps åt när det behövs. Vi vill att du skall se ditt arbete hos oss som långsiktigt och vi vill att du bor eller kan tänka dig att bosätta dig i Kivik eller nära.

Arbetsuppgifter

Arbetsuppgifter innefattar att:
  • Planera, förbereda och tillaga mat
  • Skapa menyer, välja råvaror, säkerställa kvalitet och presentation av rätterna

Vad vi erbjuder

Vi erbjuder bra villkor som utformas efter vem du är och vad din erfarenhet är. För en person med kortare erfarenhet är det här arbetet ett sätt att växa och utvecklas i takt med att vi växer.
Jag vet av erfarenhet hur stressigt och krävande arbetet i köket kan vara. Min målsättning är att utforma en arbetsplats som är hållbar inte bara för miljön utan även för människor. Våra selektiva och händelsestyrda öppettider skapar förutsättningar för arbetstider som är förenliga med ett bra familje- och privatliv.
Låter det intressant är du varmt välkommen att höra av dig till mig.
Eva Thuresson
VD och ägare av Allé
Tel: +46 (0)414 714 44 | 0733-14 46 22
E-post: alle@alle.se
Rulla till toppen

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
direkt via e-post eller telefon.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Sommarmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Just nu på allé

Sommar

9 Juli – 31 Augusti
Sommarens à la carte meny.
Varje vecka onsdag till lördag.
Från klockan 18:00
Meny kommer inom kort
Boka

Boka Konferens

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Bröllopsförfrågan

Fyll i formuläret nedan eller kontakta
oss för att skicka en förfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Nyårsmeny

2024 Avhämtning

Förrätter

Havskräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla
grön ärtpuré och ostchips på Vesterhavsost
*Soppan ingår vid bokning av fyrarätters
Allés varmrökta hälleflundra
med vinkokt rubinolaäpple, pepparrotscrème,
örtsallad och grönkålskrisp

Varmrätt

Dovhjortsrostbiff
med rödvinsbrässerad svartrot, ostronskivling
viltsky och krämig potatisgratäng

Dessert

Sauternesinlagd clementin
med vit choklad- & kaffemousse
och blodapelsinchips

Pris

3 rätter 595 SEK
4 rätter 695 SEK
Drinktilltugg, 2 olika sorter, 90 SEK

Sparrisbuffé

Allé 2025

Vit sparris soppa
Kokt grön & vit sparris
med hollandaise & brynt smör
Kokt färskpotatis
med dill & smör
Stekt sparris
med saltrostade hasselnötter,
balsamico & parmesanflakes
Omlette
med sparris & körvel
Spickeskinka
med primaverde sparris &
tomat & örtvinägrette
Schnitzel
med rört sardellsmör
Rapsgris filé
med sparriscreme & bakade äpple
Tarté
med broccoli & potatis
Kokt skinka
med sparrischutney
Trädgårdssallad
med råhyvlad sparris & rostade pumpa frön
Citronett
Surdegsbaugette & smör
Rabarberpaj
med vaniljsås
Meny pris 625 SEK med dessert
Allés varmrökta lax eller
Ramslöksbakad kyckling
Serveras med vit & grön Österlen sparris,
hollandaise & färskpotatis.
Tallrik 315 SEK

Boka Restaurang

Sparris dagtid

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Påskbuffé 2025

Sill
Stekt inlagd sill
Äppelsill med ingefära & fänkål
Krämig Ramslök & citronsill
Branteviksill
Löksill
Matjessill med brynt smör & algrom
Senapssill
Rosépeppar & citronsill
Kokta ägg med friterade nässlor
Knippelök pizza med gräddfil
Fisk
Äpple & dillgravad lax
Allés varmrökt lax med crudité på rabarber & citronmajonäs
Rödbets gravad hälleflundra med marinerade betor & löksallad
Bakad torskrygg med bakat äpple & rökta mandlar
Skagenröra med spetskål
65 graders ägg
Såser
Rojo Mojo
Morot och ingefära créme
Citronvinigrette
Hovmästarsås
Ramslökscréme
Pepparrotsvisp
Blåmögelost créme
Kött
Lammrostbiff med rosmarin & vitlök
Citrontimjan stekt tuppbröst med grillad citron
Mormors leverpastej & smågurka
Lufttorkad skinka med salta mandlar
Grönt
Tomatetarté med karamelliserad lök & grov senap
Potatis- & broccolifrittata
Picklade grönsaker
Morötter i olika färger med rapsolja & raps frön
Bakad portabellosvamp
Bladsallad med fänkålscrudíté
Potatis sallad med rädisor & gräslök
Bönsallad med grillad paprika
Småvarma
Pecorinobakad Fänkål med sardeller
(Glacerade fläsksida) Allés rökta fläsksida
Prinskorv
Köttbullar
Janssons Frestelse
Dessertbord
Påsktårta – Oscar II
Ägglikörmousse
Drömmar
Mandelbiscotti
Fransk chokladtårta
Rabarbertiramisu
Passionfrukt tarte
Påskägg
Fruktsallad

Kvällsmeny Påsk

Allés fina små sillar
Skinndragna och inlagda här på gården
Matjessill med brynt smör och rom
Krämig ramslök- & citronsill
Brantevikssill
Ägg
Hemabakat grovt bröd & knäcke,
smör & vällagrad hårdost
Den gröne & havet
Äppel- och dillgravad lax
Rödbetsgravad hälleflundra
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Lufttorkad skinka
Späd bladsallad
Pecorinobakad fänkål med sardeller
Varmrätt
Lammstek från Appeltorp, rödvinsky & Pommes Anna
med ramslök och smörstekt vit sparris från Österlen
Dessert
Rabarberkompott
med mascarponeglass och mandel
Smått sött
795 SEK

Meny Mors Dag

På Allé 2025

Vit och grön sparris från Österlen
med rostade hasselnötter, sidfläsk
& lagrad svensk ost
Äkta Wienerschnitzel
med ansjovissmör
& ljummen potatissallad
Jordgubbstårta för Mor
... & helgdagsrock åt far
575 SEK

Boka Restaurang

Mors Dag på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Sparrismeny

Kväll 2025

Vit sparrissoppa med havskräfta & nässelcrème
med vår hembakta surdegsbaguette & vispat citronsmör
Ångad grön sparris med örtstekt hälleflundra
bakade Arancatomater från Orelund & citronhollandaise
Vit sparris à la beurre noisette,
vildsvin från Christinehofs skogar i två anrättningar,
rödvinssky & stomp på färskpotatis med ramslök
Valrhona Dulceytarte
med rabarberglass och flädermyltade jordgubbar
795 SEK

Tack!

Tack, din ansökan har mottagits!
Verifiera prenumerationen via meddelandet som skickats till din e-post för att fullfölja registreringen.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Boka Restaurang

PåskFirande på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Sparrismeny på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen

Meny onsdagar 2025

4/6

Bouillabaisse
med havskräfta
10/6
Schnitzel
med vit sparris, anjovis smör & färskpotatis
Onsdagar från 17:00

Boka Restaurang

Skördetidsmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Onsdagar i lilla matsalen

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen's
Skördetallrik 2024

Äppelglacerat kycklingbröst
med salvia, bönor & potatispuré
Allés varmrökta lax
med pepparrot & betor samt äppelvinaigrette
Flammkuchen
med rödlök, äpple & kastanjechampinjoner
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche & spetskålssallad
235 SEK
Kantarellsoppa
med kyckling & äpple
165 SEK
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche
spetskålssallad & rostad potatis
245 SEK
Surdegsbaguette & smör ingår till alla rätter
Ljummen plommonkaka
med vaniljgrädde
Allés äppelkaka
med vaniljsås
72 SEK

Gåsmeny 2024

Gåslevermousse
med fruktbrödschips & plommon
Svartsoppa
med krås serverat à la Allé
eller
Jordärtskocksoppa
med hummersallad, äpple & rosenkålsblad
Krokett på confiterat gåslår
med rotsellericrème & smörad kålconsommé
Knaperstekt gåsbröst
med rödkål, bakat äpple & pommes fondant
Äppelterrine
med Allés calvadosglass, rostade hasselnötter & kolasås
5 rätter 825 SEK

Tack!

Din prenumeration är registrerad.
Håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev!

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Restaurang

Tryck på boka för att se aktuella
erbjudanden i restaurangen.

Hotell

Hotellet är öppet
året runt.

Tack!

Din förfrågan har skickats!
Vi återkommer med svar så snabbt som möjligt.

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Boka Restaurang

Allés trerättersmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka GåsMENY

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Julbord

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Formulärnamn

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik
Kontaktformulär