Alle på Österlen
Alle på Österlen

Allé Catering är det perfekta valet för dig som uppskattar de små detaljerna

Catering över hela Skåne

Matlagning lika skiftande som årstiderna

Lika skiftande som en trädallé följer årstiderna, följer vår matlagning den. Närheten till råvarorna och årstidernas varierande utbud är en av våra stora tillgångar och gör varje cateringuppdrag lika spännande. Vi anordnar lika gärna större firmafester, bröllop eller jubileum som mindre, mycket specifika önskemål.

Är ni ett jaktsällskap som vill att vi tar emot er med mat & brasa i skogsbrynet? Vill du överraska med en romantisk förlovningsmiddag med kyld champagne under ett myller av hängande ljuslyktor i äppellunden? Tillsammans med dig som kund skapar vi den meny just du önskar.

För oss är helheten i arrangemanget viktig, därför hjälper vi också gärna till med hela planeringen. Ni väljer själva om ni vill hämta maten hos oss eller om ni vill att vi kommer ut med den till er och även står för serveringen.

Vårt arbetsfält är hela Skåne och vi tar emot beställningar på sällskap av alla storlekar upp till 700 personer. Catering kan beställas alla dagar i veckan. Tänk på att vi behöver några dagar på oss – naturligtvis i förhållande till storleken på beställningen. Se säsongens menyer nedan och vårt urval av porslin som kan hyras. Vi har handplockat porslinet själva för att det skall finnas en passande sort för varje tillfälle.

Bufféer

All vår mat är varsamt lagad från grunden och bufféerna är komponerade med omsorg och eftertanke. Självklart jobbar vi med bra säsongsbetonade råvaror. Vi har även förmånen att kunna plocka från vår egen trädgård. Maten presenteras dekorativt upplagd på vita porslinsfat.

Det finns alltid möjlighet att göra ändringar i menyn. Ni kan lägga till, ta bort eller byta ut de rätter ni önskar för att få en meny som passar just Ert speciella tillfälle.

(minimiantal på alla våra bufféer är 15 personer men mot en extra kostnad tar vi även emot bokningar på mindre antal).

Under de veckorna som vi serverar gås erbjuder vi även catering av gåsmeny. Kontakta oss för prisuppgift.

 

 

No 1 – Allés klassiker
Kräftterrine
med ärtskott och citronvinigrette.

Simrishamnstorsk
med pocherat ägg, spenat och gräslökscreme.

Raskarumskyckling
med glacerade buntmorötter.

Spickeskinka
med rostad pumpa och hårdost.

Oxinnanlår
med bakade lökar och senapskräm.
Tomattarte
med vilhelmsdalost och persilja.

Färskpotatissallad
med kapris och varmrökt sidfläsk.

Bladsallad
med chalottenlöksvinigrette och brödchips.

Surdegsbröd med Allés smör.

395 kr

 

No 2 – en presentation av grisen som du sällan skådat
Griskind
med äppelmarmelad och selleripuré.

Grissida
glacerad med äppelcidervinäger och bakad rödlök.

Grisrygg lättrökt
med rimmad kål och syrad grädde.

Terrine på nacke och bog
med kycklinglever och hasselnötter.

Palsternacka
rosmarin- och citronglacerad.

Svartrot
med sidfläskvinigrette och citrontimjan.

Bladsallad
med bakade tomater och kavringsmulor.

Potatis, salt och rosmarinbakad.

Surdegsbröd med rört smör.

445 kr

 

Buffé med italienska smaker

Citronstekt kalvinnanlår
med tomatsås, kapris och sardell

Bakade kvisttomater
med citron, olivolja och svartpeppar.

Kronärtskocka
marinerad med vitlök och persilja.

Blåmusslor
med rimmadfänkål och parmesanskum

Hyvlade skogschampinjoner
med olivolja, citron och persilja

Fänkål
bakad med lagrad balsamico, grädde och pecorino

Majskyckling
fylld med karljohan, basilika och sötmandel

Spenat
64 gradigt ägg och rostade kastanjer

Brödsallad
med silverlök, oliver och torkade körsbärstomater.

Focaccia
med havssalt och olivolja

 445 kr

 

Sommar 1 juni – 31 augusti
Sprättägg från Ravlundagård med rökt räkconsommé och purjolök.
Varmrökt lax med inkokt fänkål, färsk lök och dragonvinägrett.
Grillad kalvrostbiff med ramslökskapris och makrill.
Kyckling sallad med bondbönor och brynt smör.
Torkade Orelundstomater med raps, timjan och hasselnöt.
Salt kokt färskpotatis med dillmajonäs.
Grillad hjärtsallad med confiterad schalottenlök och syltad citron.
Surdegsbröd med Allés smör.
395 kr

Menyförslag för bokningar av större sällskap.

No 1

Havskräfta – Purjolök – Röllika
Halstrade havskräftor med krämig purjolök och stekt blodpudding samt rökt kräftfond och röllika.

Majskyckling – Tryffel – Spetskål
Pocherat tryffelmarinerat kycklingbröst med confiterat lår, krispigt skinn, knippemorötter och tryffelsky.

Hallon – Lakrits – Fänkål
Hallonmousse med myltade hallon serveras med citroncurd, lakritsglass.
Toppas med torkad fänkål och lakritsmaräng.

 

No 2

Grissida – Karl-Johan – Parmesan
Ravioli fylld med rimmad brässerad grissida, serveras med karljohanconsomme,parmesanskum och krispig svål.

Lax – Pilgrimsmussla – Körvel
Ört och pilgimmsmussel bakad laxrygg med yuzucreme, sotad steklök, inkoktfänkål och körvelskum.

Äpple – Kavring – Kanel
Skånsk äppelkaka i Allés tappning.

No 3

Torsk – Pepparrot – Rödbeta
Äppelrökt torsk med pepparrotskum, mjölkflarn, citronkokt rödbeta
ärtpuré och rivet sidfläsk.
Hjort – Svartkål – Kastanj
Hjortinnanlår som serveras med ragu på svartkål, äpple och rökt grissida.
Därtill en potatis crème, lingonvinägrette och rostad kastanj.

Nypon – Mandel – Citron
Nyponsoppa serveras med mandelmjölk glass, citronkaka och mandelbiskvi toppat med citronverbena.

Drinktilltugg

Fisk & skaldjur

  • Kallrökt lax med bryntsmörmajonäs & picklad fänkål
  • Hyvlad skogschampinjon med olivoljeemulsion & halstrad havskräfta
  • Syltad torskkind med pepparotscremé, rödbeta & kryddkrasse


Kött & vilt

  • Pure & chips på jordärtskocka med confiterad majskyckling
  • Gravad kronhjort med torkade vinbär och svampmajonäs
  • Rivengris med vit sparris, rabarber och purjolöksaska


Vegetarisk

  • Confiterad äggula med tryffelskum & friterad surdeg
  • Yuzuglacerad rödbeta med torkad fänkål och lakritspulver
  • Kantareller med potatisskum & potatiscrisp smaksatt med dill

Påskbuffé 2017

 

Sillar
Ramslök och äpplesill
Brantevikssill
Löksill
Kummin- och brännvinssill
Stekt inlagd sill
Currysill
Senapssill
Gubbaröra
Kokt ägg

Fisk och Grönt
Fänkåls gravad lax
Lax- & kräftterrine
Syrade rödbetor med pepparrot
Simrishamn torsk med kräm på äggula
Allés varmrökta lax
Spenat och äggsallad
Syrad spetskål
Bladsallad
Spenat och löktarte

Såser

Citronvinegrette
Äppelchutney
Ramslökvinigrette
Örtsås
Kaffe- och senapssås
Äppelmos på Fredrik
Pumpapuré på Muscatpumpa
Svampmajonäs

Kött och Grönt
Revben
Confiterad kycklingklubba
Majskycklingbröst med ramslöksvinigrette
Rökt lammskinka
Örtstekt lammstek
Spickeskinka från Henriksfält
Rödvinsglacerad griskind med lökpuré.

 

Småvarmt

Jansson · Svinabergakorv
Sillpotatis
Prinskorv
Örtbakade ägg

Grovt bröd
Surdegsbröd
Knäckebröd

425 kr

Alle på Österlen
Allè på Österlen

Vi har mönstrat och enfärdagt porslin av ett fleratal märken och typer, t.ex. Figgjo och Villeroy&Bosch, utvalt för att passa alla sorters dekoration och typ av fest.

Välj mellan neutrala glas, Ittalglas eller kanske bara plastglas. Vi tillhandahåller även linnedukar, ljusstakar, uppläggningsfat m.m.

Hämta priser på uthyrning >>