äta

Restaurangen på Allé på Österlen serverar mat skapad med utgångspunkt i den lokala mattraditionen som vi förhöjer och förfinar. Vi har en ambition att sprida vår matglädje och att det ska kännas överraskande utan att upplevas för tillkrånglat.

Sedan vi öppnade har hållbarhet varit en röd tråd i vår filosofi. All mat lagas från grunden, t.ex. röker vi vår egen lax på gården. Vi arbetar tillsammans med lokala odlare och uppfödare. Under våren serverar vi sparris från Skillinge och under hösten viltkött från lokala jägare. Vi rimmar, kokar och glaserar revben från skånska grisar till jul och bjuder på ägg från Ravlunda till påsk.

Hos oss kan ni fira årets alla högtider med både traditionella och nyskapade rätter. Vi provar gärna nya spännande smakkombinationer men alltid med en tanke bakom. Precis som naturen övergår från en årstid till en annan följer vi det säsongen erbjuder och skapar matglädje med omtanke till våra gäster.

Som ett led i vårt hållbarhetskoncept har vi satsat på eget källvatten. Källan ligger på berggrund några hundra meter från gården och vattnet filtreras innan servering.

Restaurangen

Här sitter ni kring rejäla ekbord i avslappnad och varm miljö under många av årets kvällar. Vi serverar alltid middag och frukost till våra hotellgäster och i mån av plats välkomnar vi gärna alla andra som vill njuta av vår lilla meny. Under sommarmånaderna öppnar vi upp mot kvällssolen och åkrarna utanför.
Öppet för kvällsmat varje onsdag och torsdag från kl 17, Rejäl varmrätt med nybakt bröd, sallad och fördrink 250:-

Matcafé, Sommartid

Välkomna att svänga ner i Allén på väg till eller från stranden eller stunden på Stenshuvud. I hängpilens skugga serveras på innergården en vällagad lunch eller en enklare fika, här kan du också hämta din picknick-korg. En och annan drink blandas i utebaren och vi har både vedeldad pizzaugn och en rejäl grill i vårt utekök. -Håll utkik efter årets eventkvällar!

Kalas & middag

I Festsalen har vi dukat upp till många kalas och middagar på Allé på Österlen. Oavsett om det är det lilla kalaset med de närmaste eller en större bjudning med flera gäster så ror vi det iland. Ni kan sitta ner och njuta av firande, middag och goda drycker i lugn och ro. Vid högtider såsom jul och påsk serverar vi alltid i stora salen.

Högtider

Vi håller våra högtider högt och firar de flesta traditionsenligt år efter år.

Först ut är Påsken med stort påskbord hela helgen. Till Kristi Himmelsfärd har sparrisen tittat upp och vi firar med att höja denna fantastiska grönsak till skyarna under några dagar.

Sommaren och solen celebrerar vi varenda sommardag men just midsommarafton brukar vi hålla stängt. När hösten kommit är det dags för Gås och vi serverar denna skånska delikatess på ganska klassiskt vis, tätt följd av julen. Julen är vår favorit och vi har julbord varje helg och mitt i veckorna för företag och större sällskap. Vi gör landgångar och julbord till avhämtning. I vår lilla butik är hyllorna fyllda med julklappar och delikatessdisken med hemgjord sill, mormors leverpastej, revben och annat smått och gott.

Nyårsafton erbjuder vi varje år nyårsmeny för avhämtning för den som vill slå sina gäster med häpnad men hellre vill va med och fira in det nya året än att slava i köket.

Ta en titt i kalendern för exakta datum och tveka inte att kontakta oss med förfrågningar.

Det går alltid att boka mat och boende i kombination under högtiderna. Klicka här!

Minnesstund

Genom åren har vi haft många minnesstunder på Allé på Österlen. Vi erbjuder en stillsam plats att samlas med familj och vänner efter begravningen. Vi är lyhörda inför era önskemål och skapar tillsammans med er en vacker minnesstund med god mat och dryck. En minnesstund kan innehålla allt ifrån snittar, smörrebröd, lunch till enklare fika. Vi dekorerar matsalen vackert med linnedukar och blommor efter säsong. Ni får tid att umgås tillsammans med familj och vänner medan vi tar hand om allt runtomkring.

Rulla till toppen