äta

Restaurangen på Allé på Österlen serverar mat skapad med utgångspunkt i den lokala mattraditionen som vi förhöjer och förfinar. Vi har en ambition att sprida vår matglädje och att det ska kännas överraskande utan att upplevas för tillkrånglat.

Sedan vi öppnade har hållbarhet varit en röd tråd i vår filosofi. All mat lagas från grunden, t.ex. röker vi vår egen lax på gården. Våra menyer är alltid säsongsbaserade och utgår från det som årstiden bjuder på. Vi arbetar tillsammans med lokala odlare och uppfödare. Under våren serverar vi sparris från Skillinge och under hösten viltkött från lokala jägare. Vi rimmar, kokar och glaserar revben från skånska grisar till jul och bjuder på ägg från Ravlunda till påsk.

Hos oss kan ni fira årets alla högtider med både traditionella och nyskapade rätter. Vi provar gärna nya spännande smakkombinationer men alltid med en tanke bakom. Precis som naturen övergår från en årstid till en annan följer vi det säsongen erbjuder och skapar matglädje med omtanke till våra gäster.

Som ett led i vårt hållbarhetskoncept har vi satsat på eget källvatten. Källan ligger på berggrund några hundra meter från gården och vattnet filtreras innan servering.

Matcafé & Butik

Vårt matcafé och butik är öppna efter säsong. Här har vis skapat en plats som inbjuder till att sitta ner och trivas över en måltid eller fika. På vintern tänder vi brasan och gästerna kan slå sig ner med en kopp varm choklad eller ett glas vin. De stora fönsterna gör att naturen ständigt är närvarande. När vädret tillåter slår vi upp altandörrarna och gästerna kan sitta och njuta en stund på altanen och ute på gården.

I anslutning till matcaféet ligger vår butik med lokala delikatesser, roliga prylar till köket och mat till picknickkorgen. Vi satsar på kvalitet och försöker hitta saker som är oumbärliga eller helt enkelt enastående vackra. Vi säljer handstöpta ljus från Ester & Erik, linneservetter från Lovely Linen, Allés egen vinkylare i läder från P.A.P. och mycket mer. Kom förbi och botanisera bland utbudet!

Sommarkrog

Vår sommarkrog har öppet under högsäsong. Här kan ni slå er ner i trädgården och både äta och dricka gott. När vädret tillåter öppnar vi upp uteköket och Svinabaren för våra gäster. Här grillas det burgare, lagas paella och blandas sommarsallader.

Kalas & middag

Vi har dukat upp till många middagar och kalas på Allé på Österlen. Oavsett om det är det lilla kalaset med de närmaste eller en större bjudning med flera gäster så ror vi det iland. Ni kan sitta ner och njuta av firande, middag och goda drycker i lugn och ro.

Minnesstund

Genom åren har vi haft många minnesstunder på Allé på Österlen. Vi erbjuder en stillsam plats att samlas med familj och vänner efter begravningen. Vi är lyhörda inför era önskemål och skapar tillsammans med er en vacker minnesstund med god mat och dryck. En minnesstund kan innehålla allt ifrån snittar, smörrebröd, lunch till enklare fika. Vi dekorerar matsalen vackert med linnedukar och blommor efter säsong. Ni får tid att umgås tillsammans med familj och vänner medan vi tar hand om allt runtomkring.

kalendarium

Indiska äventyr på Allé

Indiska Äventyr på Allé Välkomna till Allé den 7 oktober kl 16 då vi får besök av författaren Mikael Bergstrand från närliggande Rörum. Han kommer

Läs mer »

Skördetid på Allé

Skördetid på Allé Upplev Skördetid Österlen och Äppelmarknaden på Alle Gårdshotell. Under två helger välkomnar vi er till en smakfull upplevelse i vår vackra festsal

Läs mer »
Rulla till toppen