Konstrundan 2024

Konstrundan 2024, från den 29 mars till den 7 april, markerar starten på den 56:e upplagan av Sveriges äldsta konstrunda, som initierades av lokala konstnärer på Österlen redan 1968. Under denna evenemangsvecka är besökare välkomna att utforska konst och möta konstnärer i deras ateljéer och utställningslokaler runt om i östra Skåne.

En höjdpunkt är en samlingsutställning på Tjörnedala konsthall norr om Baskemölla, där varje deltagande konstnär från ÖSKG (Österlens konstnärsgille) bidrar med ett verk. Det är en utmärkt startpunkt innan man fortsätter till konstnärernas ateljéer i regionen.

ÖSKG:s skickliga konstnärer visar och säljer sina verk under hela påskveckan, som omfattar en mångfald av konstformer såsom keramik, silversmide, skulptur och olika målartekniker.

För dem som vill stödja konstföreningens verksamhet finns möjligheten att köpa konstlotter för chansen att vinna ett konstverk skapat av en av ÖSKG:s konstnärer. Lotterna kostar 25 kronor styck och finns tillgängliga hos konstnärerna samt på Tjörnedala konsthall. Lotteriet pågår under hela 2024.

För att navigera under Konstrundan erbjuds en årlig konstguide som distribueras till turistbyråer och andra platser runt om i Skåne.

För mer information och nedladdning av Konstkartan 2024, klicka här.

Rulla till toppen