jobba på Allé
Summer Jobs at Allé
Vill du vara med och skapa magiska stunder i hjärtat av Österlen denna sommar? På Allé – en plats där mat, dryck och natur möts i en vacker symfoni – söker vi sommarstjärnor som vill bli en del av vårt härliga team. Här är vi passionerade om att ge våra gäster en minnesvärd upplevelse, och vi letar nu efter någon som delar vårt engagemang för kvalitet, service och det lilla extra.
Vi behöver hjälp med:
- Lunchservering
- Lättare köksarbete
Du kommer att jobba under cirka 4-5 veckor från slutet av juni till mitten av augusti – vi planerar tillsammans när det passar dig bäst.
Vi tror att du:
- Gillar mat och dryck
- Har ett öga för service och detaljer
- Trivs i vackra miljöer och tycker om att möta människor
- Vill vara en del av sommaren på Österlen
Låter detta som något för dig? Maila några rader om dig själv till alle@alle.se – vi ser fram emot att berätta mer!
Varmt välkommen till Allé, där vi gör mer än att servera mat – vi skapar upplevelser.
Allé söker kökschef/kock
VILL DU VARA MED & VIDAREUTVECKLA VÅR MATUPPLEVELSE?
Allé är ett boutiquehotell med restaurang på Österlen, rofyllt beläget söder om Kivik vid Stenshuvuds nationalpark. Under högsäsong och under helger öppnar vi upp vår restaurang för övernattande gäster och besökare. Vi ordnar även konferenser, bröllop och fester. De närmsta åren har vi för avsikt att utveckla och växa vår verksamhet med konferenser och fler hotellgäster.
Sedan starten för 20 år sedan har vi lagat all mat från grunden, på lokala råvaror efter årstiden. Vår ambition är ett nyskapande Österlenkök som är levande och på riktigt. Vi vill inte vara en i mängden av de restauranger som etablerar sig i vårt vackra landskap för att sätta upp en matupplevelse med ett mer eller mindre genomtänkt inlånat storstadskoncept. Vi ser det inte som att ett eget trädgårdsland innebär att man utvecklare en lokal tradition. För mig som leder Allé är självklart den lokala råvaran viktigt men lokal mattradition är mer än så. Det handlar om hur man gör det. Det ska vara sinnligt och förfinat så klart, men inte tillkrånglat. Det var så vi förr lagade mat här när vi ville göra något extra; på ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Vi vill fortsätta på det sättet men det får inte stå i motsats till upptäckarlust och tankar om hållbarhet. Genom att utmana traditionen omskapar vi den och ser till att den lever vidare.
Vem vi söker
Vi söker dig som har beprövade kunskaper av restaurang. Du måste ha ett brinnande intresse för mat och matupplevelser. Du skall ha erfarenhet från en restaurang med höga ambitioner där mat lagats utifrån en tanke och för krävande kunder. Du får inte fria händer och vi kommer inte att ändra vad vi gör bara för att det finns i storstaden eller är populärt, men vi kommer att lyssna lyhört och se vad vi kan göra tillsammans för att utveckla den lokala traditionen och det vi gjort framgångsrikt de senaste 20 åren. Vi är en liten organisation vilket kräver flexibilitet och att vi alla hjälps åt när det behövs. Vi vill att du skall se ditt arbete hos oss som långsiktigt och vi vill att du bor eller kan tänka dig att bosätta dig i Kivik eller nära.
Arbetsuppgifter
Arbetsuppgifter innefattar att:
- Planera, förbereda och tillaga mat
- Skapa menyer, välja råvaror, säkerställa kvalitet och presentation av rätterna
Vad vi erbjuder
Vi erbjuder bra villkor som utformas efter vem du är och vad din erfarenhet är. För en person med kortare erfarenhet är det här arbetet ett sätt att växa och utvecklas i takt med att vi växer.
Jag vet av erfarenhet hur stressigt och krävande arbetet i köket kan vara. Min målsättning är att utforma en arbetsplats som är hållbar inte bara för miljön utan även för människor. Våra selektiva och händelsestyrda öppettider skapar förutsättningar för arbetstider som är förenliga med ett bra familje- och privatliv.
Låter det intressant är du varmt välkommen att höra av dig till mig.
Eva Thuresson
VD och ägare av Allé
Tel: +46 (0)414 714 44 | 0733-14 46 22
Email: alle@alle.se
Email: alle@alle.se