Österlenköket på riktigt
”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”
– Eva Thuresson

Österlenköket på riktigt
”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”
– Eva Thuresson
Restaurangen




Barerna




Festsalen & speciella högtider
I festsalen har vi dukat upp till många kalas och middagar. Vid större högtider såsom jul, påsk och gåsamiddag serverar vi alltid i stora salen.
Nedan finner du Allés högtidserbjudanden för hela 2025!



Julbord
fredag & lördag
28 november – 21 december
Söndag 14, Torsdag 18 december
Vi presenterar vårt julbord med stolthet och glädje, allt är hemlagat från grunden på säsongens bästa produkter. Vårt julbord är mycket omfattande och innehåller både det traditionella och nya. För att du ska kunna ta del av alla julens alla smaker serverar vi små och eleganta uppläggningar fyllda med smak och juldofter.
Extra tillfällen
Information
Fredag 28:e och lördag 29:e
Fre 5:e, lör 6:e
Fre 12:e, lörd 13, sön 14:e
Fre 19:e, lörd 20:e
Barn 4- 8 år 295 SEK
Barn 9- 14 år 535 SEK
Från 15 år 865 SEK
Avhämtning
Vi erbjuder aven avhämtning! Både Julinspirerad landgång och helt julbord.
Julinspirerad
Landgång 2025
med Mjuk Pepparkaka
December 1–23
Sill
med ägg
Varmrökt lax
med äppelchutney
Juliga köttbullar
med rödbet-& äpplesallad
Julskinka
med syltad kål och honungsenap
Lagrad ost
med kvittenmarmelad
235 SEK
1–23 december.
Ange önskat datum och tid,
antal gäster och ev allergier.
Allés Julbord
Avhämtning 2025
Avhämtning 22–23 December
All vår mat är varsamt lagad från grunden.
3 sorters sill
3 sorters ägg
5 sorters kallskuret
2 sorters lax
5 sorters småvarmt
3 sorters grönt
3 olika såser
3 sötsaker
595 SEK
Nyår
Året går mot sitt slut och vi erbjuder i vanlig ordning en fyrarättersmeny för avhämtning. Menyn levereras med tydliga instruktioner för både uppvärmning och uppläggning. Om ni önskar, kan vi gärna förse er med utvalda vinrekommendationer.
Upphämtning sker här på Allé på nyårsafton mellan kl. 12.00 och 15.00. Tilltugg att servera tillsammans med er fördrink kan också läggas till i beställningen!
Kontakta oss
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.
Nyhetsbrev
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
