Österlenköket på riktigt

”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”

– Eva Thuresson

Österlenköket på riktigt

”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”

– Eva Thuresson

Restaurangen

Restaurangen på Allé följer årstiderna och årets högtider. För bokade konferenser är restaurangen alltid öppen. Längre ner på sidan finns alla årets restaurangerbjudanden.

Barerna

​​Vi har två barer på gården. På sommaren kan du slå dig ned i hängpilens skugga för något uppfriskande. På hösten kan du njuta av en varm toddy efter en lång promenad. Baren är öppen för våra hotellgäster och för allmänheten på utvalda tider under sommarmånaderna.

Festsalen & speciella högtider

I festsalen har vi dukat upp till många kalas och middagar. Vid större högtider såsom jul, påsk och gåsamiddag serverar vi alltid i stora salen.

Nedan finner du Allés högtidserbjudanden för hela 2025!

Sparris

Fredagar & lördagar
2 maj – 1 juni

Das königliche Gemüse

All vår sparris kommer från Spargel Meister Friedrich odling Österlen Sparris.

Maj betyder sparrissäsong – och det firar vi med en särskild meny tillägnad denna delikata primör.

Under hela maj serverar vi en meny i sparrisens tecken, där vi lyfter fram både den gröna och vita sparrisen i kombination med säsongens finaste råvaror. Välkommen att njuta av vårens smaker i en lugn och naturnära miljö.

Varje helg bjuder vi in till en fast fyrarättersmeny med sparris i centrum – omsorgsfullt komponerad för att ge en smakfull och minnesvärd matupplevelse. För den som önskar finns ett väl utvalt vinpaket som lyfter rätterna ytterligare.

Välkommen att boka bord!

Restaurang kväll
Sparrismeny fyra rätter
Fredagar från kl 18
Lördagar från kl 17
795 SEK per gäst
Lunchöppet
Sparrisinspirerad à la carte
Lördagarna: 10/5, 30/5, 31/5
Kl 12 – 16
Allés sparrisbuffé
Torsdag Kristi Himmelsfärd 29/5
Kl 12 – 16
625 SEK per gäst

Med övernattning

Sparrismeny inkluderat.
Frukost ingår.
Från 1 750 SEK per gäst

Boka Restaurang

Boka endast restaurang.
Lunch eller
kvällsmeny!
sparris österlen

Onsdagar på allé

Från 19 februari till midsommar

Kvällens varmrätt med sallad och bröd.
Pris från 250 SEK
  • April: 2, 9, 16, 23 & 30
  • Maj: 7, 14, 21 & 28

  • Juni: 4, 11 & 18

Boka restaurang

250 SEK per gäst
 
Restaurang Österlen

Mors dag på Allé

25 Maj

Kl 12 – 17

Meny

Vit och grön sparris från Österlen
med rostade hasselnötter, sidfläsk
& lagrad svensk ost
Äkta Wienerschnitzel
med ansjovissmör &
ljummen potatissallad
Jordgubbstårta för Mor
… & helgdagsrock åt far
575 SEK

Boka restaurang

575 SEK per gäst
 

Sommar

onsdag till lördag
20 juni – 31 augusti

Sommarens à la carte meny.
Varje vecka från onsdag till lördag klockan 18.
Vill du kombinera med övernattning bokas övernattning separat.

Boka övernattning

Boka restaurang

Uteservering på Österlen

Skördetid på österlen

Fredag & Lördag
5 september – 26 oktober

Skördetiden på Österlen är en tid då naturen bjuder på sina rikaste smaker och färger. Under denna säsong firar vi på Allé på Österlen med vårt Skördetidspaket. Boka en vistelse på vårt hotell och njut av en trerättersmeny inspirerad av skördens bästa råvaror – en smakupplevelse som hyllar det som Österlen har att erbjuda under denna tid på året.

Med övernattning

Skördetedismeny inkluderat.
Frukost ingår.
Från 1 795 SEK per gäst

Boka restaurang

Skördetidsmeny utan
övernattning.
Från 695 SEK per gäst
Skördetid på Österlen

Mårten gås

November 1–2 & 8–9

Att äta gås i november, när luften är krispig och landskapet förbereder sig för vinter, är en skånsk tradition med lång historia. Vår fyrarätters-gåsmeny, som vi stolt serverat i 20 år, är både en matupplevelse och en del av skånsk kultur.

Med övernattning

Gåsamiddag inkluderat.
Frukost ingår.
Från 1 945 SEK per gäst

Boka gåsmeny

Boka gåsmeny.
Fem rätter.
Från 845 SEK per gäst

Julbord

fredag & lördag
28 november – 21 december

Vi presenterar vårt julbord med stolthet och glädje, allt är hemlagat från grunden på säsongens bästa produkter. Vårt julbord är mycket omfattande och innehåller både det traditionella och nya. För att du ska kunna ta del av alla julens alla smaker serverar vi små och eleganta uppläggningar fyllda med smak och juldofter.

Avhämtning

Vi erbjuder aven avhämtning! Både Julinspirerad landgång och helt julbord.
Klicka här för mer information & meny avhämtning.

Med övernattning

Julbord inkluderat.
Frukost ingår.
1 965 SEK per gäst

Endast julbord

Boka julbord utan
övernattning.
Från 865 SEK per gäst
Julbord Österlen

Kontakta oss

Har du frågor, vill veta mer eller komma i kontakt med oss?
Klicka på knappen nedan för att skicka ett meddelande.

Nyhetsbrev

Få de senaste nyheterna från Allé direkt i din inkorg.
Ange din e-postadress och prenumerera på vårt nyhetsbrev.
Rulla till toppen

Sparrismeny

Kväll 2025

Vit sparrissoppa med havskräfta & nässelcrème
med vår hembakta surdegsbaguette & vispat citronsmör
Ångad grön sparris med örtstekt hälleflundra
bakade Arancatomater från Orelund & citronhollandaise
Vit sparris à la beurre noisette,
vildsvin från Christinehofs skogar i två anrättningar,
rödvinssky & stomp på färskpotatis med ramslök
Valrhona Dulceytarte
med rabarberglass och flädermyltade jordgubbar
795 SEK

Boka Restaurang

Sparris dagtid

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Sparrismeny på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen

Meny onsdagar 2025

30/4

Allés hemrökta fläsksida
med stompad potatis och rödvinssky
7/5
Varmrökt lax från gården
ramslökspotatis, citron- och gurkvinägrette
21/5
Fiskgryta
med saffransaioli och hembakt bröd
28/5
Sparrisrisotto
med gårdskyckling
Onsdagar från 17:00

Boka Restaurang

Onsdagar i lilla matsalen

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Mors Dag på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Gåsmeny 2024

Gåslevermousse
med fruktbrödschips & plommon
Svartsoppa
med krås serverat à la Allé
eller
Jordärtskocksoppa
med hummersallad, äpple & rosenkålsblad
Krokett på confiterat gåslår
med rotsellericrème & smörad kålconsommé
Knaperstekt gåsbröst
med rödkål, bakat äpple & pommes fondant
Äppelterrine
med Allés calvadosglass, rostade hasselnötter & kolasås
5 rätter 825 SEK

Boka Restaurang

Sommarmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Skördetidsmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka GåsMENY

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Julbord

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Kontakta oss

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
direkt via e-post eller telefon.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Meny Mors Dag

På Allé 2025

Vit och grön sparris från Österlen
med rostade hasselnötter, sidfläsk
& lagrad svensk ost
Äkta Wienerschnitzel
med ansjovissmör
& ljummen potatissallad
Jordgubbstårta för Mor
... & helgdagsrock åt far
575 SEK

Just nu på allé

Sparris

Sparrismeny - Restaurang
Fredagar & Lördagar
mellan 2/5 & 1/6
Från 795 SEK per gäst
Lunchöppet - à la carte
Lördagarna: 10/5, 30/5, 31/5
Kl 12 – 16
Allés Sparrisbuffé
Torsdag Kristi Himmelsfärd 29/5
Kl 12 – 16
625 SEK per gäst

Onsdagar

i lilla matsalen

April: 2, 9, 16, 23, 30
Restaurangen öppen från kl 17:00.
Från 250 SEK per gäst.

Mors dag

Hos AllÉ - 25/5

Restaurangen öppen mellan
12:00 till 17:00.
Från 575 SEK per gäst.

Boka Konferens

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Bröllopsförfrågan

Fyll i formuläret nedan eller kontakta
oss för att skicka en förfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Tack!

Tack, din ansökan har mottagits!
Verifiera prenumerationen via meddelandet som skickats till din e-post för att fullfölja registreringen.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Nyårsmeny

2024 Avhämtning

Förrätter

Havskräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla
grön ärtpuré och ostchips på Vesterhavsost
*Soppan ingår vid bokning av fyrarätters
Allés varmrökta hälleflundra
med vinkokt rubinolaäpple, pepparrotscrème,
örtsallad och grönkålskrisp

Varmrätt

Dovhjortsrostbiff
med rödvinsbrässerad svartrot, ostronskivling
viltsky och krämig potatisgratäng

Dessert

Sauternesinlagd clementin
med vit choklad- & kaffemousse
och blodapelsinchips

Pris

3 rätter 595 SEK
4 rätter 695 SEK
Drinktilltugg, 2 olika sorter, 90 SEK

Påskbuffé 2025

Sill
Stekt inlagd sill
Äppelsill med ingefära & fänkål
Krämig Ramslök & citronsill
Branteviksill
Löksill
Matjessill med brynt smör & algrom
Senapssill
Rosépeppar & citronsill
Kokta ägg med friterade nässlor
Knippelök pizza med gräddfil
Fisk
Äpple & dillgravad lax
Allés varmrökt lax med crudité på rabarber & citronmajonäs
Rödbets gravad hälleflundra med marinerade betor & löksallad
Bakad torskrygg med bakat äpple & rökta mandlar
Skagenröra med spetskål
65 graders ägg
Såser
Rojo Mojo
Morot och ingefära créme
Citronvinigrette
Hovmästarsås
Ramslökscréme
Pepparrotsvisp
Blåmögelost créme
Kött
Lammrostbiff med rosmarin & vitlök
Citrontimjan stekt tuppbröst med grillad citron
Mormors leverpastej & smågurka
Lufttorkad skinka med salta mandlar
Grönt
Tomatetarté med karamelliserad lök & grov senap
Potatis- & broccolifrittata
Picklade grönsaker
Morötter i olika färger med rapsolja & raps frön
Bakad portabellosvamp
Bladsallad med fänkålscrudíté
Potatis sallad med rädisor & gräslök
Bönsallad med grillad paprika
Småvarma
Pecorinobakad Fänkål med sardeller
(Glacerade fläsksida) Allés rökta fläsksida
Prinskorv
Köttbullar
Janssons Frestelse
Dessertbord
Påsktårta – Oscar II
Ägglikörmousse
Drömmar
Mandelbiscotti
Fransk chokladtårta
Rabarbertiramisu
Passionfrukt tarte
Påskägg
Fruktsallad

Kvällsmeny Påsk

Allés fina små sillar
Skinndragna och inlagda här på gården
Matjessill med brynt smör och rom
Krämig ramslök- & citronsill
Brantevikssill
Ägg
Hemabakat grovt bröd & knäcke,
smör & vällagrad hårdost
Den gröne & havet
Äppel- och dillgravad lax
Rödbetsgravad hälleflundra
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Lufttorkad skinka
Späd bladsallad
Pecorinobakad fänkål med sardeller
Varmrätt
Lammstek från Appeltorp, rödvinsky & Pommes Anna
med ramslök och smörstekt vit sparris från Österlen
Dessert
Rabarberkompott
med mascarponeglass och mandel
Smått sött
795 SEK

Boka Restaurang

PåskFirande på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen's
Skördetallrik 2024

Äppelglacerat kycklingbröst
med salvia, bönor & potatispuré
Allés varmrökta lax
med pepparrot & betor samt äppelvinaigrette
Flammkuchen
med rödlök, äpple & kastanjechampinjoner
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche & spetskålssallad
235 SEK
Kantarellsoppa
med kyckling & äpple
165 SEK
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche
spetskålssallad & rostad potatis
245 SEK
Surdegsbaguette & smör ingår till alla rätter
Ljummen plommonkaka
med vaniljgrädde
Allés äppelkaka
med vaniljsås
72 SEK

Tack!

Din prenumeration är registrerad.
Håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev!

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Restaurang

Tryck på boka för att se aktuella
erbjudanden i restaurangen.

Hotell

Hotellet är öppet
året runt.

Aktuellt på Allé

Sparris

Sparrismeny - Restaurang
Fredagar & Lördagar
mellan 2/5 & 1/6
Från 795 SEK per gäst
Lunchöppet - à la carte
Lördagarna: 10/5, 30/5, 31/5
Kl 12 – 16
Allés Sparrisbuffé
Torsdag Kristi Himmelsfärd 29/5
Kl 12 – 16
625 SEK per gäst

Tack!

Din förfrågan har skickats!
Vi återkommer med svar så snabbt som möjligt.

Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Boka Restaurang

Allés trerättersmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Kontaktformulär

Formulärnamn

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss för att skicka en bokningsförfrågan.
Telefon: +46 (0)414 714 44
E-post: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik
Kontaktformulär