Österlenköket på riktigt

”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”

– Eva Thuresson

Österlenköket på riktigt

”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”

– Eva Thuresson

Restaurangen

Restaurangen på Allé följer årstiderna och årets högtider. För bokade konferenser är restaurangen alltid öppen. Längre ner på sidan finns alla årets restaurangerbjudanden.

Barerna

​​Vi har två barer på gården. På sommaren kan du slå dig ned i hängpilens skugga för något uppfriskande. På hösten kan du njuta av en varm toddy efter en lång promenad. Baren är öppen för våra hotellgäster och för allmänheten på utvalda tider under sommarmånaderna.

Festsalen & speciella högtider

I festsalen har vi dukat upp till många kalas och middagar. Vid större högtider såsom jul, påsk och gåsamiddag serverar vi alltid i stora salen.

Nedan finner du Allés högtidserbjudanden för hela 2025!

Summer

onsdag till lördag
9 juli – 31 augusti

Sommarens à la carte meny.
Varje vecka från onsdag till lördag klockan 18.
Vill du kombinera med övernattning bokas övernattning separat.

Boka övernattning

Boka restaurang

Uteservering på Österlen

Skördetid på österlen

Friday & Saturday

August: 29–30
September: 26–27
October: 3–4 & 10–11
Skördetiden på Österlen är en tid då naturen bjuder på sina rikaste smaker och färger. Under denna säsong firar vi på Allé på Österlen med vårt Skördetidspaket. Boka en vistelse på vårt hotell och njut av en trerättersmeny inspirerad av skördens bästa råvaror – en smakupplevelse som hyllar det som Österlen har att erbjuda under denna tid på året.

Med övernattning

Skördetedismeny inkluderat.
Frukost ingår.
From SEK 1 895 per guest

Boka restaurang

Skördetidsmeny utan
övernattning.
Från 695 SEK per gäst
Skördetid på Österlen

Vinresa till Rheingau

med Eva Thuresson

15-19 oktober 2025

Upplev Rheingaus mytomspunna Rieslingdalar tillsammans med vår egen Eva Thuresson. Under fem njutningsfyllda dagar får du exklusiv inblick i regionens vingårdar, historia och kultur – med Eva som kunnig ciceron och en lokal guide vid din sida.
Program i korthet
  • Dag 1 – Ankomst & välkomstmiddag
    Flyg Köpenhamn → Frankfurt, buss till Rüdesheim, incheckning på Parkhotel. Gemensam middag med lokala viner.
  • Dag 2 – Kaufmann & Schloss Johannisberg
    Ekologiskt hantverk och världens äldsta Riesling-producent. Provningar på båda gårdarna.
  • Dag 3 – Schloss Vollrads & stadstid
    800 år av vintradition, följt av fri eftermiddag i Rüdesheim (Drosselgasse, museer).
  • Dag 4 – Rheingau-rundtur & avskedsmiddag
    Fler gårdsbesök, tid för egna upptäckter och festlig avslutning på kvällen.
  • Dag 5 – Hemresa
    Buss till Frankfurt, flyg tillbaka till Kastrup.
Det här ingår
  • Flyg t/r Kastrup – Frankfurt
  • Alla transfers på plats
  • 4 nätter på Parkhotel Rüdesheim inkl. frukost
  • 4 vingårdsbesök med provningar
  • 1 lunch & 3 middagar (inkl. vinpaket)
  • Daglig lokalguide + Eva Thuresson som färdledare
  • Svensk- & engelsktalande service under hela resan
Pris & bokning
  • 24 500 SEK per person
  • Sista dag för anmälan: 18 juli 2025
  • Anmäl er på info@fieldwood.
För detaljerat program kontakta Fieldwood via info@fieldwood.se eller 0411-65380

Pris & bokning

24 500 SEK per person
Sista dag för anmälan: 18 juli 2025
Anmäl er på info@fieldwood.

Mårten gås

November 1–2 & 8–9

Att äta gås i november, när luften är krispig och landskapet förbereder sig för vinter, är en skånsk tradition med lång historia. Vår fyrarätters-gåsmeny, som vi stolt serverat i 20 år, är både en matupplevelse och en del av skånsk kultur.

Med övernattning

Gåsamiddag inkluderat.
Frukost ingår.
From SEK 1 965 per guest

Boka gåsmeny

Boka gåsmeny.
Fem rätter.
Från 845 SEK per gäst

Julbord

Friday & Saturday
28 november – 21 december

Vi presenterar vårt julbord med stolthet och glädje, allt är hemlagat från grunden på säsongens bästa produkter. Vårt julbord är mycket omfattande och innehåller både det traditionella och nya. För att du ska kunna ta del av alla julens alla smaker serverar vi små och eleganta uppläggningar fyllda med smak och juldofter.

Avhämtning

Vi erbjuder aven avhämtning! Både Julinspirerad landgång och helt julbord.
Klicka här för mer information & meny avhämtning.

Med övernattning

Julbord inkluderat.
Frukost ingår.
1 965 SEK per gäst

Endast julbord

Boka julbord utan
övernattning.
Från 865 SEK per gäst
Julbord Österlen

Get in touch

Do you have any questions, would like to know more, or get in touch with us?
Click the button below to send us a message.

Newsletter

Get the latest news from Allé directly in your inbox.
Enter your email address and subscribe to our newsletter.
Scroll to Top

Boka Restaurang

Sommarmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Gåsmeny 2024

Gåslevermousse
med fruktbrödschips & plommon
Svartsoppa
med krås serverat à la Allé
eller
Jordärtskocksoppa
med hummersallad, äpple & rosenkålsblad
Krokett på confiterat gåslår
med rotsellericrème & smörad kålconsommé
Knaperstekt gåsbröst
med rödkål, bakat äpple & pommes fondant
Äppelterrine
med Allés calvadosglass, rostade hasselnötter & kolasås
5 rätter 825 SEK

Boka Restaurang

Skördetidsmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka GåsMENY

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Julbord

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Get in touch

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
direkt via e-post eller telefon.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Just nu på allé

Summer

9 Juli – 31 Augusti
Sommarens à la carte meny.
Varje vecka onsdag till lördag.
Från klockan 18:00
Meny kommer inom kort
Book

Boka Konferens

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Bröllopsförfrågan

Fyll i formuläret nedan eller kontakta
oss för att skicka en förfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Tack!

Tack, din ansökan har mottagits!
Verifiera prenumerationen via meddelandet som skickats till din e-post för att fullfölja registreringen.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Nyårsmeny

2024 Avhämtning

Förrätter

Havskräftsoppa med halstrad pilgrimsmussla
grön ärtpuré och ostchips på Vesterhavsost
*Soppan ingår vid bokning av fyrarätters
Allés varmrökta hälleflundra
med vinkokt rubinolaäpple, pepparrotscrème,
örtsallad och grönkålskrisp

Varmrätt

Dovhjortsrostbiff
med rödvinsbrässerad svartrot, ostronskivling
viltsky och krämig potatisgratäng

Dessert

Sauternesinlagd clementin
med vit choklad- & kaffemousse
och blodapelsinchips

Pris

3 rätter 595 SEK
4 rätter 695 SEK
Drinktilltugg, 2 olika sorter, 90 SEK

Sparrisbuffé

Allé 2025

Vit sparris soppa
Kokt grön & vit sparris
med hollandaise & brynt smör
Kokt färskpotatis
med dill & smör
Stekt sparris
med saltrostade hasselnötter,
balsamico & parmesanflakes
Omlette
med sparris & körvel
Spickeskinka
med primaverde sparris &
tomat & örtvinägrette
Schnitzel
med rört sardellsmör
Rapsgris filé
med sparriscreme & bakade äpple
Tarté
med broccoli & potatis
Kokt skinka
med sparrischutney
Trädgårdssallad
med råhyvlad sparris & rostade pumpa frön
Citronett
Surdegsbaugette & smör
Rabarberpaj
med vaniljsås
Meny pris 625 SEK med dessert
Allés varmrökta lax eller
Ramslöksbakad kyckling
Serveras med vit & grön Österlen sparris,
hollandaise & färskpotatis.
Tallrik 315 SEK

Boka Restaurang

Sparris dagtid

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Påskbuffé 2025

Sill
Stekt inlagd sill
Äppelsill med ingefära & fänkål
Krämig Ramslök & citronsill
Branteviksill
Löksill
Matjessill med brynt smör & algrom
Senapssill
Rosépeppar & citronsill
Kokta ägg med friterade nässlor
Knippelök pizza med gräddfil
Fisk
Äpple & dillgravad lax
Allés varmrökt lax med crudité på rabarber & citronmajonäs
Rödbets gravad hälleflundra med marinerade betor & löksallad
Bakad torskrygg med bakat äpple & rökta mandlar
Skagenröra med spetskål
65 graders ägg
Såser
Rojo Mojo
Morot och ingefära créme
Citronvinigrette
Hovmästarsås
Ramslökscréme
Pepparrotsvisp
Blåmögelost créme
Kött
Lammrostbiff med rosmarin & vitlök
Citrontimjan stekt tuppbröst med grillad citron
Mormors leverpastej & smågurka
Lufttorkad skinka med salta mandlar
Grönt
Tomatetarté med karamelliserad lök & grov senap
Potatis- & broccolifrittata
Picklade grönsaker
Morötter i olika färger med rapsolja & raps frön
Bakad portabellosvamp
Bladsallad med fänkålscrudíté
Potatis sallad med rädisor & gräslök
Bönsallad med grillad paprika
Småvarma
Pecorinobakad Fänkål med sardeller
(Glacerade fläsksida) Allés rökta fläsksida
Prinskorv
Köttbullar
Janssons Frestelse
Dessertbord
Påsktårta – Oscar II
Ägglikörmousse
Drömmar
Mandelbiscotti
Fransk chokladtårta
Rabarbertiramisu
Passionfrukt tarte
Påskägg
Fruktsallad

Kvällsmeny Påsk

Allés fina små sillar
Skinndragna och inlagda här på gården
Matjessill med brynt smör och rom
Krämig ramslök- & citronsill
Brantevikssill
Ägg
Hemabakat grovt bröd & knäcke,
smör & vällagrad hårdost
Den gröne & havet
Äppel- och dillgravad lax
Rödbetsgravad hälleflundra
Hovmästarsås
Pepparrotsvisp
Lufttorkad skinka
Späd bladsallad
Pecorinobakad fänkål med sardeller
Varmrätt
Lammstek från Appeltorp, rödvinsky & Pommes Anna
med ramslök och smörstekt vit sparris från Österlen
Dessert
Rabarberkompott
med mascarponeglass och mandel
Smått sött
795 SEK

Meny Mors Dag

På Allé 2025

Vit och grön sparris från Österlen
med rostade hasselnötter, sidfläsk
& lagrad svensk ost
Äkta Wienerschnitzel
med ansjovissmör
& ljummen potatissallad
Jordgubbstårta för Mor
... & helgdagsrock åt far
575 SEK

Boka Restaurang

Mors Dag på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Sparrismeny

Kväll 2025

Vit sparrissoppa med havskräfta & nässelcrème
med vår hembakta surdegsbaguette & vispat citronsmör
Ångad grön sparris med örtstekt hälleflundra
bakade Arancatomater från Orelund & citronhollandaise
Vit sparris à la beurre noisette,
vildsvin från Christinehofs skogar i två anrättningar,
rödvinssky & stomp på färskpotatis med ramslök
Valrhona Dulceytarte
med rabarberglass och flädermyltade jordgubbar
795 SEK

Boka Restaurang

PåskFirande på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Boka Restaurang

Sparrismeny på Allé

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen

Meny onsdagar 2025

4/6

Bouillabaisse
med havskräfta
10/6
Schnitzel
med vit sparris, anjovis smör & färskpotatis
Onsdagar från 17:00

Boka Restaurang

Onsdagar i lilla matsalen

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Alle på Österlen's
Skördetallrik 2024

Äppelglacerat kycklingbröst
med salvia, bönor & potatispuré
Allés varmrökta lax
med pepparrot & betor samt äppelvinaigrette
Flammkuchen
med rödlök, äpple & kastanjechampinjoner
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche & spetskålssallad
235 SEK
Kantarellsoppa
med kyckling & äpple
165 SEK
Allés klassiska revben
med äppelmos på Transparent Blanche
spetskålssallad & rostad potatis
245 SEK
Surdegsbaguette & smör ingår till alla rätter
Ljummen plommonkaka
med vaniljgrädde
Allés äppelkaka
med vaniljsås
72 SEK

Tack!

Din prenumeration är registrerad.
Håll utkik efter vårt nästa nyhetsbrev!

Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Restaurant

Tryck på boka för att se aktuella
erbjudanden i restaurangen.

Hotell

Hotellet är öppet
året runt.

Tack!

Din förfrågan har skickats!
Vi återkommer med svar så snabbt som möjligt.

Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik

Boka Restaurang

Allés trerättersmeny

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss
för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Kontaktformulär

Formulärnamn

Fyll i formuläret nedan eller kontakta oss för att skicka en bokningsförfrågan.
Phone: +46 (0)414 714 44
Email: alle@alle.se
Allé på Österlen | Stenshuvudvägen 19 | 227 35 Kivik
Kontaktformulär