Österlenköket på riktigt
”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”
– Eva Thuresson

Österlenköket på riktigt
”Vilt, fiske, jordbruk, fruktodling och djurhållning. Kivik har sedan urminnestider erbjudit ett av Sveriges rikaste skafferi. Jag fick som barn insyn i detta skafferi genom min mors matlagning, ålagillen, jaktmiddagar, gåsamiddagar och julbord. Lokala råvaror efter säsong som tillagades från grunden har för mig alltid varit en självklarhet. Efter utbildning som kock och sommelier fick jag inblick i den europeiska gastronomin. Traditionen kompletterad med insikter i internationell matlagning, upptäckarlust och tankar om hållbarhet är grunden för min matlagning. Sedan 2002 driver jag Allé med mottot sinnligt, förfinat men inte tillkrånglat och med den lokala traditionen som utgångspunkt: Ett nyskapande Österlenkök på riktigt.”
– Eva Thuresson
Restaurangen




Barerna




Festsalen & speciella högtider
I festsalen har vi dukat upp till många kalas och middagar. Vid större högtider såsom jul, påsk och gåsamiddag serverar vi alltid i stora salen.
Nedan finner du Allés högtidserbjudanden för hela 2025!



Summer
onsdag till lördag
9 juli – 31 augusti
Sommarens à la carte meny.
Varje vecka från onsdag till lördag klockan 18.
Vill du kombinera med övernattning bokas övernattning separat.
Skördetid på österlen
Friday & Saturday
August: 29–30
September: 26–27
October: 3–4 & 10–11

Vinresa till Rheingau
med Eva Thuresson
15-19 oktober 2025
Program i korthet
- Dag 1 – Ankomst & välkomstmiddag
Flyg Köpenhamn → Frankfurt, buss till Rüdesheim, incheckning på Parkhotel. Gemensam middag med lokala viner.
- Dag 2 – Kaufmann & Schloss Johannisberg
Ekologiskt hantverk och världens äldsta Riesling-producent. Provningar på båda gårdarna.
- Dag 3 – Schloss Vollrads & stadstid
800 år av vintradition, följt av fri eftermiddag i Rüdesheim (Drosselgasse, museer).
- Dag 4 – Rheingau-rundtur & avskedsmiddag
Fler gårdsbesök, tid för egna upptäckter och festlig avslutning på kvällen.
- Dag 5 – Hemresa
Buss till Frankfurt, flyg tillbaka till Kastrup.
Det här ingår
- Flyg t/r Kastrup – Frankfurt
- Alla transfers på plats
- 4 nätter på Parkhotel Rüdesheim inkl. frukost
- 4 vingårdsbesök med provningar
- 1 lunch & 3 middagar (inkl. vinpaket)
- Daglig lokalguide + Eva Thuresson som färdledare
- Svensk- & engelsktalande service under hela resan
Pris & bokning
- 24 500 SEK per person
- Sista dag för anmälan: 18 juli 2025
- Anmäl er på info@fieldwood.
Pris & bokning
Sista dag för anmälan: 18 juli 2025
Anmäl er på info@fieldwood.


Mårten gås
November 1–2 & 8–9
Att äta gås i november, när luften är krispig och landskapet förbereder sig för vinter, är en skånsk tradition med lång historia. Vår fyrarätters-gåsmeny, som vi stolt serverat i 20 år, är både en matupplevelse och en del av skånsk kultur.

Julbord
Friday & Saturday
28 november – 21 december
Vi presenterar vårt julbord med stolthet och glädje, allt är hemlagat från grunden på säsongens bästa produkter. Vårt julbord är mycket omfattande och innehåller både det traditionella och nya. För att du ska kunna ta del av alla julens alla smaker serverar vi små och eleganta uppläggningar fyllda med smak och juldofter.
Avhämtning
Julinspirerad
Landgång 2024
med Mjuk Pepparkaka
December 1–23
Sill
med ägg
Varmrökt lax
med äppelchutney
Juliga köttbullar
med rödbet-& äpplesallad
Julskinka
med syltad kål och honungsenap
Lagrad ost
med kvittenmarmelad
235 SEK
1–23 december.
Ange önskat datum och tid,
antal gäster och ev allergier.
Allés Julbord
Avhämtning 2024
Till & med 23 December
All vår mat är varsamt lagad från grunden.
3 sorters sill
3 sorters ägg
5 sorters kallskuret
2 sorters lax
5 sorters småvarmt
3 sorters grönt
3 olika såser
3 sötsaker
595 SEK

Get in touch
Click the button below to send us a message.
Newsletter
Enter your email address and subscribe to our newsletter.